IDAG

Det regnar småspik och blåser ute. Katten kommer in och vrålar efter mat. Flugornas krig har bedarrat och de sitter nu fast på de flugpapper jag djävulskt hängde upp igår. Många som ringer till P1 känner sig existentiellt sett som flugor på ett kladdigt papper och telefonen är enda utvägen.

Ändå är jag glad att jag inte är programledare just nu. Det är endast några veckor till valet och trots, eller kanske just därför, att jag är en varm tillskyndare av Demokrati är det något störande med denna tennismatch mellan två lag som står och slår iväg bollar med miljardsatsningar mot varandra. Är detta spel Demokrati? DET är i och för sig en spännande fråga.

Och så den sponsrade Monarkin. Som programledare för Ring P1 får jag inte tycka något om Monarki/Republik men jag minns att redan vid en av sommarens tidigaste middagar var en herre så arg att han nästan gick upp i falsett över hur en Affärsdrivande svensk miljardär kant tillåtas betala de nygiftas smekmånadsresa.

Visst är det otroligt och det kan endast hända i den genomoriginella och svårbegripliga demokrati som vi odlar i Sverige.

När min yngsta dotter arbetade för miljardärens företag fick hon nålpengar och ibland en biobiljett. Ändå är hon prinsessan i mitt liv.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.