MONTEZUMAS HÄMD FINNS OCKSÅ PÅ ISLAND

Vi skulle aldrig ätit middag på det där stället igår. Felix tyckte inte om turistfällorna och föreslog att vi skulle gå in på ett skolköksliknande ställe. I Ísafjörður var det en oväntad fullträff. Men inte här.

Det måste ha varit den där fisk- och skaldjursgratängen, som bara jag tog, och som var hårt gratinerad med bitar av gamla bildäck vilka de klätt upp till ost.

Vi har inte ännu besökt någon vulkan men i natt så var det jag som blev en.

FelixValsafari

Felix är ute till havs på Valsafari medan jag ligger i sängen, smuttar apelsinläsk, svettas och sover.

Snart kommer han tillbaka med en massa hjältemodiga Moby Dickhistorier.

Jag är beredd, känner mig bättre nu och ikväll flyger vi till Reykjavik.

Imorgon blir det utflykt med Astas man Edi, deras yngste son samt familjens Truck vilken enligt uppgift är väldig som en månstation.

Förmodligen och äntligen kommer jag att få klappa en Geysir.

Valsafari

3 tankar om ”MONTEZUMAS HÄMD FINNS OCKSÅ PÅ ISLAND”

  1. Låter spännande med valsafari, hoppas det förlöpte väl. Du måste ju vara lite orolig med när sonen är på egna äventyr. Usch det med magen, låter jobbigt och är väl skaldjuren? De är ju så goda så man glömmer från gång till gång men sjuk av dem blir man lite överallt.
    Folket där måste vara av ett visst sorts virke, av en än mer strongare vikingtyp än vi svenskar:-). Det närmaste jag kommit är en isländsk immunologiforskare i Uppsala, vi arbetade på samma klinik, drack te i solen, han var vansinnigt snygg, den snyggaste karl jag någonsin sett både före och efter:-). Det funderade jag på när vi drack te och det gjorde alla andra också. Han hade familjen med på sina forskningsäventyr som ofta var i USA, men grunden i utbildningen fick han på ön. Och otroligt trevlig!
    Sköt om er och det låter betryggande att det finns vägpatruller som sitter och väntar på de bortblåsta bilarna. Se till ni kommer tillbaka till lagomlandet Sverige snart:-).

  2. Snälla Täppas… Geysir ska inte klappas. Såna bits och bränns.
    Islandshästar kan man klappa.

    Om det är samma bil dom ännu har som dom hade då dom var här och hälsade på så är den verkligen en riktig monsterbil i något mindre format.
    Eddi är en van monsterbilsrattare och en utmärkt guide. Så, jag är säker på att ni får en toppentur med honom och Bjarki (antar jag att det är).

    Tycker mega-mycket synd om dej som råkat på fel mat och fick agera vulkan. Ingen hit. Aldrig en hit!
    Hoppas det redan är bra!
    (((kram)))        

  3. Tack för din reseskildring.
    Skönt att få veta att Island fortfarande existerar. I den harmageddon liknande mediarapporteringen som rådde under finsnskrisen 2008 så gick hela Island under.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.