PÅSKMINGEL

Vinden bänder i takplåtarna, Kanadagässen lever rövare nere vid sjön, Greven är på fri fot under förevändning att han Lanar och jag får hjälp med att komma till Harmånger och handla av Sivert och Birgitta.

På radion är det ett maniskt tjatande om Påskpyssel. De borde sända KU-förhören om de försvunna Vattenfallmiljarderna men kuligt målade ägg är allt man får.

På ICA-Starken är det ett hålligång utan like. Det är som ett uppsluppet Tivoli med kundvagnar/radiobilar  som krockar och  leder till  muntra samtal. Det är så här det går till att ”Mingla” på landsbygden och jag vet inte hur många som kommer fram och säger:

”Gissa vem du pratar med nu då?”

Önskar jag vunnit en T-shirt för var gång jag träffar rätt. Lyckligtvis är det några som presenterar  sig med namn och jag vill inte framstå som en 25-öressociolog men de som säger sitt namn och låter mig slippa gissningslekarna har alla någon form av utbildning.

Kommer hem och laddar kylskåpet och vilar middag med Rufus. Han ligger på min mage, lyckligt, hoppas det, omedveten om Påskens krav på ökad Gladhet.
Det är lugnet före stormen. H kommer mot kvällen och TullaMaja med lilla Hjördis samt katten Sira är på ingång. Då blir det familje- och kattmingel.

En tanke om ”PÅSKMINGEL”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.