OCH ALLT DET SOM ÄR

En Hackspett hackar febrilt i ett träd på andra sidan Järnvägen. Ljudet drunknar för några sekunder när ett tåg skramlar förbi men sedan är den där igen. Hack hack hack.

Har fåglar språkliga tics som när människor stoppar in ”Liksom”, ”Jorå så att sörru”, ”Så att säga” eller som jag just hörde: ”Och allt det som är”?

På radion talar de om Bredband. Väldigt många människor saknar ett snabb uppkoppling vilket förorsakar ett Demokratiskt underskott.

Men hur svårt kan det vara? Det är ju bara att sätta en liten konverteringsdosa på elledningen, en sådan har de allra flesta, alltså elledning, och så kör man det digitala nätet parallellt med elektriciteten och det så snabbt att en fiberkabel verkar långsam som en krokig och gropig grusväg.

Rörmokaren ringer och säger att han kommer imorgon och jag som är fullproppad med målande berättelser om rörmokare som inte kommer när de sagt att de ska komma. Frågan är nu: Kommer den här att komma?

Laddar inför nästa veckas ”Ring P1” genom att lyssna på radions Samhällsprogram och läsa romaner. Jennifer EgansSlutna rum” är så bra att jag, när boken är slut, känner mig overklig på det där sköna sättet, som  hade jag varit med om något betydelsefullt utan att riktigt fatta vad.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.