SNÄLLA RUFUS, GÖR INTE EN ZEPPELINARE!

Y-bussen brummar och ålar sig ned längs E4. Rufus har inte varit något annat än en fri katt under ett par månaders tid, sprungit in och ut, ätit möss och jagat fjärilar men nu sitter han inspärrad i sin mobila kattkorg på sätet bredvid mig. Kavajen täcker diskret hans cell.

Lyssnar på hans uppgivna miaoanden, på Warren Zevon ”Werewolves Of London” och gruvar mig över att någon allergiker bak i bussen, ska börja gaffla om att han eller hon känner sig hotad till livet. Då är det kokta fläsket stekt.

Damen bakom mig, en riktig raring, viskar konspiratoriskt att hon inte tänker tjalla. Kan bara Rufus hålla tätt kommer detta att gå bra och av någon anledning kommer jag att tänka på den framlidne och svårt alkoholiserade medlemmen i orkestern ”Led Zeppelin” och den gången bandet reste med flyg över Atlanten. Musikern satt i sin flygstol och hällde  i sig massor av dricka men när han blev kissnödig struntade han i att gå på toan. Visserligen är de där flygtoaletterna trånga och han kanske ansåg att en upburen rockstjärna inte behöver gå på toan.

Förmodligen fick flygbolaget skruva loss stolen och elda upp den. Om detta inträffat idag hade de kunnat lägga ut den på ”Blocket”. 

Rufus, för tusan, håll dig och om ungefär 4 timmar är vi framme.

4 tankar om ”SNÄLLA RUFUS, GÖR INTE EN ZEPPELINARE!”

  1. Duktiga Rufus! Det måste vara fruktansvärt att sitta i en sån där ”väska”. Allrahelst när han nu varit van att springa fritt ute i naturen.
    Fast bra ändå att ni kan åka buss! Hoppas att allt gick bra för er ända hem!
    Hejdå
    Ulla

    1. Hej Ulla!
      Jo du, Rufus slocknade och sov ända fram till Stockholm. Han som körde berömde Rufus vid framkomsten och sa att det var en fin.
      Sedan pep han hela vägen till Gamla Stan men när han hoppade ur sin korg gick han rakt fram till matskålen och började snaska.
      Vilket jag och H också gjorde. Vi gick till Hurry Curry i Tyska Brinken och åt Indiskt. Billigt och gott.
      På Åvägen i Jättendal finns det inte så många Indiska ställen och jag är glad att jag får pendla. Tror faktiskt Rufus gillar det också.
      Många hälsningar från
      Täppaskatt.

  2. Så är ni då hemma och allt gick bra! Skönt att höra.
    Katter är underbara! Och ni också – kramar till hela familjen från Ulla med familj i Härnösand

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.