DELSBOFRÄMMANDE

Det är nog ingen som hör att Rufus klagar” önsketänker jag i H:s öra.

”Hela bussen hör” säger H. Hon har förfärligt svårt för att ljuga medan jag försöker sopa under mattan och tänka positivt.

Efter några timmar är vi i vilket fall framme i Jättendal , Rufus kan pusta ut, H kan rida med Lotte Nord i Juniskär  och jag kan gå runt byn.

Fyller en 2 kg:s Ekokyckling med Grönmögelost och Mozzarella, låter den puttra i rött vin med morötter och vitlök. Stanley från Delsbo kommer på besök.

 Stanley och jag sitter och ljuger på bron

H kokar hel bulgur och strör över färsk basilika. Stanley vädrar över grytorna som en lysten Sankt bernhardshund.

En gång i tiden var han och jag inte ens 20 och påhittiga som faan. Nu  är vi Gubbar.

Med Stanley kan man prata både politik och om hur en bra Gummistövel ska vara beskaffad.

Sent på kvällen sitter vi ute i fuktiga mörkret,  pratar och röker. Över himlavalvet pågår ett väldigt spektakel. Det är ett åskväder  som håller sig däruppe, blixtrar,  brakar och har sig så att marken skakar.

Stanley berättar livligt om de väldiga ljusfenomenen.  Det finns förmodligen inte en levande människa som kan syntolka en saftig åska på samma målande sätt som han.

Det är så mycket i ett liv.

Hans i Kramfors, min Webbmästare, mailar och skriver att han lagt ut ett ”På Tur med Täppas”-program på Vimeo. Det var tider det. Säsongen var över när vi drällde runt på  Costa del Sol och dokumenterade stort och smått.

På tur med Täppas – Costa del Sol from Täppas Fogelberg on Vimeo.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.