JULEN ROCKAR I GNARP

  Det är dags för årets Julklappsupphandling i Sundsvall när Maria, Simon, Martin, Emma och jag, dagen efter invigningen, kör över den nya bron, den som går i en böj över hamninloppet, och landar i Stenstaden. När de flesta trängs i Birsta är Sundsvalls city välkomnande.

På väg i bil

  Handlar böcker hos Lennart i Vängåvan, TullaMaja ansluter och så samlas vi med våra påsar på ”Tant Anci och fröken Sara”.

TullaMaja, Simon, Martin, Emma, Maria och jag på Tant Anci och fröken Sara

  Någon säger, apropå Kungens tal vid gårdagens broöppning, att om någon ringde till Ring P1:s sluss och lät så där ofokuserad är det knappast troligt att denne skulle komma ut i sändning.

  Sedan pratar vi om hur sorgligt det är när en flerfaldig Eurovision Song Contestvinnare som Johnny Logan framträder i en Landsortsgalleria eller när Linda Bengtzing sjunger i en Bilsalong. När stjärnor slocknat och är på väg ned i svart är det patetiskt, men om man försöker tänka positivt kan det förstås bli en nytändning nere på botten och allt vänder. Fan tro´t.

  Dessa funderingar apropå att Linda Gail Lewis, Jerry Lees lillasyster samma kväll ska gigga i Gnarp. Jag har onda aningar men när vi några timmar senare befinner oss i Kultur-Stjärnans biosalong blir det liv i luckan.

Linda Gail Lewis

  En liten hänförd publik, ett fyrtiotal personer, får höra riktig Rock n´roll och det svänger på ett sätt som kan få en gravsten att dansa.

”It´s great to be back here in Gnarp”, jo hon spelade här för några veckor sedan och tyckte det var så kul att hon kommit tillbaka. Nästa låt tillägnar hon en ”Nice guy” som hon pratade med vid  förra besöket och vi inser alla att snubben är det där fyllot som brukar trakassera folk utanför ICA-hallen.

  Sedan berättar hon om när Jerry Lee slog igenom med ”Roll over Beethoven” och hur han kom hem, köpte familjen en fin kåk en Cadillac och slängde åt morsan 1000 dollar för att gå och shoppa. Hon säger inget om att han hade en ”Relation” med en 13-årig kusin och lika bra är det.

  vi står upp och gammelrockar  när Linda och bandet kör ”Blue suede Shoes”, ”Whole lotta shakin goin on” och ”Great balls of fire”.

  Det är hur bra som helst och i fickan har jag, den ska jag lyssna på när jag kommer hem, AC/DC:s nya skiva. Deras musik och det vi hör live i Gnarp är delar av samma träd.

  Jag säger bara; Jösses vilka rötter det trädet har.

2 tankar om ”JULEN ROCKAR I GNARP”

    1. Hej Ulla!
      God Jul själv och hoppas du hade det bra under dit Stockholmsbesök. Nästa gång du är där och jag med så går vi och fikar.
      Hej från
      Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.