SKILLNAD PÅ OLIKA

  Varför ska man nöja sig med något som är sämre? Försöker, bjuder verkligen till, att läsa en Svensk deckare ”Blå Lotus” av K. Ohlsson men orkar inte med klyschigheten. Ansträngd låtsad hårdkokthet gör ingen, jo säkert några, glada.

  ”Svarthuset” av Peter Mey  är bra på riktigt. Miljön är Yttre Hebriderna, Norr om Skottland och det är inte konstigt att boken badat i priser: Miljön, intrigen, språket, personbeskrivningarna, allt är så bra att jag redan sörjer att boken kommer att ta slut.

  Läser om Terrordådet i Köpenhamn. Hör Rondellhundmannens röst i en TV-intervju. Varför står det knappt någonstans att ordföranden i Rondellhundsmannensällskapet, som ordnade debatten om yttrandefrihet i den Danska huvudstaden är av den uppfattningen att Muslimer är sådana som våldtar sina  barn.

  Hade saken varit lika okontroversiell om yttrandefriheten användes till att yra om Judisk snålhet, kroknästa konspirationer och besynnerliga matvanor?

  Eller om samma yttrandefrihet användes för att hävda Nazismens  förträfflighet, att Förintelsen aldrig inträffat och att alla vanskapta borde dödas?

  Är det fortfarande så att Yttrandefriheten inte väger lika tungt överallt? Som om Bly och Bomull skulle väga olika.

  Konstnär: Det är väl inge konst att reta gallfeber på psykotiska och kriminella Islamister? Det är inte svårare än att en vindstilla dag sätta eld på en snustorr höstack.

  Sörjer och beklagar de oskyldiga som fick sätta livet till i Köpenhamn.

  Gläds åt att ”Svarthuset” ännu inte är slut, att resan går Norrut imorgon och att jag  nästa onsdag ska  gå på Rival med Johanna och Simon för att kolla på Johan Rheborgs Oveföreställning.

5 tankar om ”SKILLNAD PÅ OLIKA”

  1. Så sant Täppas! En förvirrad debatt i en förvirrad värld! Och ”skribenterna” liksom väntar in varandra, vad ska nu PK-kompisen skriva? Ja så kommer alla igång och någon enstaka verkar tänka efter lite mera och bli mer nyanserad och visar sig också mer historiebevandrad. Mannen i centrum själv gav ett oberört intryck, han är ju så lugn som någon sa. Ha det bra, hoppas det är lugn och ro och kanske lite hålligång också där norrut:-)

  2. Och är det inte det ena så är det det andra, försöker idag få ihop det, den där Anders och Dominika:-), någon väntar på Bard och Fredrik och kul kanske om Camilla fått ett glassigare liv, det tycker jag helt allvarligt att hon är värd, för att använda ett slitet fb-uttryck, men om du inte läst hennes bok så gör det, den har fått alldeles för lite uppmärksamhet och är ett stycke stockholmshistoria, ja Sveriges med, om att växa upp här, många som var samtida men jag tror inte du är nämnd:-), du är väl något äldre förstås. Hon var en duktig idrottsflicka och sedan kreativ med mode och den som skapade gruppen som sedan tog all ära själva och hon ut i kylan. Hon är snäll. Hoppas det lönar sig också. Tror det. Ha det bra igen:-)

    1. Hej Monica!
      Tack för boktipset. Fick den i en bokhög och tänkt slött att det där säkert inte är någonting men nu har jag fått detta tips från flera (bl.a. Y-buss Ulla) källor nu hamnar den igen på min bibliotekslista. Och du får gärna sätta upp ”Svarhuset” på din.
      Hej från
      Täppas

  3. Var är våra modiga politiker som vågar säga sanningen?
    Vad jag saknar modiga politiker som Olof Palme, Sten Andersson som stod upp för sina tankar och åsikter. Jag är säker på att dom skulle ha sagt ungefär så här:
    ”Det som nu sker i runt omkring i världen så som i delar av Afrika och Mellan Östern är en konsekvens av fattigdom och orättvisor. Grunden till denna fattigdom och orättvisa är pengar, olja och USA.
    USA hade Sydamerika som sin ”trädgård” under många år och nu sedan länge de oljeproducerande staterna i Mellan Östern. USA stöder näst intill fanatiskt Israel och upprätthåller på så sätt ett förtryck i religionens namn.
    Naturligtvis har Israel sin rätt till fred och demokrati men inte genom att behandla människor illa.
    Det är inte förvånande att människor tar till extrema aktioner. Många människor är alienerade och känner frustration sig när deras nära lider och blir dödande. Många människor känner inget val och än att ta till illdåd.
    Politiker, våga bekämpa fattigdomen, våga säga sanningar och se inte bara till de rikas bästa.”
    Modiga politiker stig fram och visa handling och sluta snacka runt.
    Ps. sedan har inte Vilks rätt att häda och förolämpa människor i konstens namn. Det är sjukt.

  4. Täppas! Deppa inte för att ”Svarthuset” är slut, det finns ju en uppföljare och den är minst lika bra, jag lovar! Heter ”Lewismannen”…hade du verkligen missat det? Tipsar också gärna om Jennifer Clements ”En bön för de stulna”, ruskigare än många deckare men fruktansvärt bra! Kolla upp den, och må så gott!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.