SNÅLTISDAG

  Det är upplopp i snålblåsten på Västerlånggatan när en glassbutik serverar 1 kula gratis/kund. Kön är lång som till den heliga stenen i Mekka, fast de gratisglasstroende är nog mycket mer odisciplinerade. Folk måste ha rest långt för att stångas vid den där gratiskulan. Ett iskallt regn blåser över den oroliga folkmassan.

  Ligger under fårskinn med Rufus. Han sover medan jag läser ”Behandlingen” av Mo Hayder. En genomperverterad slemsnubbe rövar bort småpojkar i Londons fattigkvarter, kedjar fast deras familjer och är obeskrivligt fasansfull. En ung polis, som själv fått sin bror bortförd, trotsar allt och alla för att fimpa äcklet.

  Underhållningslitteratur? Roligt är det inte men väldigt välskrivet och mycket fängslande.

  Stöter ihop med Håkan Nesser och hans hundvalp, Hudson, i Tyska Brinken, berättar om boken och han ryser. Det är inte hans kopp te, om man säger så.

  Funderar på packning inför resan till Skåne imorgon. Det får bli något att läsa, underkläder, rakhyvel, tangentbord och laddare till min iPhone.  Detta packas inte i en väska av märket ”Samsonite” utan i en plastkasse från Munkbrohallen.

  En sång med Philemon Arthur and the Dung dyker upp i huvudet. Just det. Lomma är målet.

En tanke om ”SNÅLTISDAG”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.