ALLT ÄR INTE ELÄNDE, JÄMMER  OCH JÄVULSKAP

  Står vid vägkanten med en låda ägg, käpp och keps. Det är en så fuktig, tät och doftande Augustimorgon att jag får en klump i bröstet.

  En bil bromsar in, Ulla öppnar på min sida, skrattar godmogigt och rullar iväg mot Sundsvall.

”Det är en makalös dimma” ler Ulla. Ingenting verkar bekymra henne och det är härligt. Nu förstår jag också varför morgonen kändes som att andas in våt fetvadd.

  Väl i kontrollrummet med en kopp kaffe konstaterar både Matilda och jag att vi har ett pirr i magen. En obehagskänsla. Jag kommer att tänka på en film jag såg för länge sedan: Det var två gubbar,  kanske var den ene Humbrey Bogart, som skulle köra en skräpig lastbil lastad med ömtålig Dynamit över ett bergspass. Vägen var urusel och för häftiga vibrationer kunde innebära att lastbil, med gubbar och allt, for i luften.

  Vi börjar med näthat och de groteska former det tagit sig men sedan blir sändningen ovanligt full av konstruktiva idéer och förslag. Morgonens ”Ring P1”-Drottning blev det 97-åriga damen som hade haft Hemtjänst utförd av personer från över 40 nationer. Hon var nöjd och tacksam. Fördomar var inte hennes likör.

  En manlig Sjuksköterska, Edwin, med rötterna i Sydamerika berättade att han plåstrade om och förband en man som gjorde tydligt att han inte accepterade ”Utlänningar”. ”Hur klarade du det?” ”Jag tänkte bara på att göra mitt jobb, att patienten var en bland många och det är huvudsaken  att man i alla lägen är professionell. ”

   Världen kan förefalla som en lastbil vilken hotar att explodera men många saker blir, trots hysteriska tidningsrubriker och illvilligt näthat, bättre.

9 tankar om ”ALLT ÄR INTE ELÄNDE, JÄMMER  OCH JÄVULSKAP”

  1. Täppas vill du svara på den här frågan? Vilka utgöt ett hot mot Europas demokratier? Är det islamisterna eller de invandringskritiska partierna?

    1. Men hallå, var vi inte klara med varandra?
      Men ok, jag ser både Islamister och Främlingsfientliga partier som hot mot fred och stabilitet.

      1. Menar du att de som vill begränsa invandringen (som s-regeringen 1989 Lucia-beslutet) och de som varnar för islamisternas våld, mord och terror är lika farliga som de islamistiska mördarna? Är de som varnar för våld lika farliga som de som utför våld?

  2. Lägg ner Damen. Vi är alla trötta på ditt dravel. Fortsätt på dina fascistiska hemsidor, inga sunda människor vill ha med sådana som dig att göra. Du suger, precis som dina fascistvänner.

    1. Hur kan du som är så god mot alla människor i hela världen vara så hatisk mot mig? Jag är varken främlingsfientlig eller svenskfientlig. Jag är bara kritisk mot de hycklande politiker som vill ha en alltför generös invandring, som förr eller senare kommer att leda till välfärdens kollaps. Dessa politiker VILL avskaffa välfärden, men de vet att de inte kan vinna val på detta. Därför kör de med nästan fri invandring istället. Då ses de som goda. Om de körde med välfärdens avskaffade skulle de ses som onda.
      En fråga som du och Täppas kan fundera på är: Hur kan både högern och vänstern vara eniga om en enda sak, nämligen invandringen. De är ju oeniga om allt annat och har helt skilda idealsamhällen. Min teori är att högern vill ha nästan fri invandring för att de vill avskaffa välfärden och införa en ”nattväktarstat” med mycket låga skatter. Vänstern vill ha en stor invandring från fattiga länder för att få nya väljare genom att erbjuda höga bidrag till invandrarna och höga skatter på svenskarna. OK? Sluta hata mig, jag är en vanlig svensk gammal gumma, Jag kunde vara din mormor eller din granne..

  3. Om du kunde vara min mormor så är du ca 110 år. Min granne är inte sannolikt heller. Jag bor i Nice och ellellanåt på Madeira. Jag är inte så orolig för min eller andras välfärd. Om du hyra en bostad så kan du hyra den billigt. Den ligger i Kigali. Då kan du jobba på SOS barnby, kanske bra för din. Vi är med och finansierar den. Sänd ditt CV så får jag se om du är lämplig.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.