MAMMONS MEKKA

Sitter med Urban, en halv trappa ned från Gåsgränd och äter, i   Arabiskt tjatter och Palestinsk Pop, på ”Jerusalem” när de ringer från World Class Slussen och säger att jag måste ha lämnat dem i fel skor.

Konstigt, vickar på tårna och känner i stort sett ingen skillnad. Det är mina svarta Jodhpurs men ändå inte.

En annan mans skor sitter på mina fötter medan mina är instuckna i hans. Tänk om vi inte bara bytt fotbeklädnader utan även resten av livet. Vart hade hans skor då fört mig? En trevlig villa på Lidingö, en fru och några barn. Studsmatta. Utegrill. Stadsjeep.  En spikrak karriär inom Telecom.  Hade han blivit besviken om han fått mitt liv? Frågor, frågor.

 Indian Garden
Indian Garden

När jag bytt tillbaka mina egna kängor går jag med  Felix på invigningen av Indian Gardens restaurang i Solna. Det visar sig sammanfalla med invigningen av ”Mall of Scandinavia”, en Galleria  så väldig att den får de flesta andra att framstå som klaustrofobiska kyffen. Tänk att det finns så mycket folk som frivilligt går på en Galleriainvigning, det är fruktansvärt trångt, de flesta  får ju inte ens gratis Indisk mat och blir fotograferade av skvallertidningar  utan är hänvisade till kulglass lika dyr som Guld. Obegripligt.

Jag och Felix
Jag och Felix

”Det här är bara en massa  materiell skit” säger en kvinna över allas huvuden men Solnas Moderata politiker har stånd, jag menar Gåshud, och sprätter omkring i skräddarsydda marinblåa kostymer. Deras lycka är gjord, det är ingen tvekan om det.

Nynnar,  när vi lämnar templet, på The Clash medryckande melodi ”Lost in the Supermarket”.

En tanke om ”MAMMONS MEKKA”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.