NORMALT

  Hur kul är det när allt är normalt?

Detta är ingenting som bekymrar mig när jag står vid dikeskanten och väntar på Jörgen. Morgonen är stilla och luktar så gott ingenting  i hela världen oroar. Sorglös, men vänta nu, varför kommer han inte?

Upptäcker att jag gått ut 40 minuter för tidigt, återvänder in, tar en påtår, lyssnar på ”Tankar för dagen” och väderleksrapporten.

En dryg timme senare är jag  i Sundsvall och SR:s studio. Hagabagarn har levererat pinfärska biskvier med mandel och choklad.

Samtalen strömmar in, det ena efter det andra och det är helt normala samtal med människor som uttalar sina åsikter om det ena och det andra. Så här några timmar efteråt minns jag inte ett enda, jo, hon som envist bet sig fast vid att skruvkorkar på mjölkförpackningar är ett verkligt problem. Där kunde terrordåd ta sig där bak. Skruvkorkarna var för henne ett oerhört gissel. En tagg i tillvarons rumpa.

  TullaMaja skjutsar ned mig till 329:ans buss och när jag klivit av vi Brandstationen i Jättendal kommer Nilas precis som jag är på väg uppför Ram-Hans backe. Han och barnen är på besök hos Stefan Hansson och strax sitter också jag där inne, dricker kaffe och äter bullar.

Vi pratar om Igelkottar och Stefan håller en utläggning om vilket problem som människans närvaro plågar jordklotet med. Han slungar ut frågan i Universum, jag tar en bulle till och Theodor påminner om att han har födelsedag om två månader.

”Ring P1”? Jag vet inte, det finns normala dagar men det är inte de som sätter spår.

En tanke om ”NORMALT”

  1. Tåppas, i fredags 1 juli Ring P! ringde en dam som var upprörd över att det tafsades på unga tjejer. Hon antog att det var invandrare, och du blev så upprörd över det att du sa att SYNEN PÅ SEX HAR ÄNDRATS SÅ ATT TAFSANDE INTE SES SOM SÅ ALLVARLIGT NUMERA! Det ”normala” tafsandet, otrevligt nog, som upphör när man säger ifrån, är skilt från de övergreppsliknande tafsandet som man numera hör talas om, och som upprör många. En dam ringde senare och sa att det nog har att göra med makt (en delförklaring). Det du berattade att du hade varit utsatt för liknade kanske en mycket klumpig invit.

    Hej då
    Kerstin

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.