EN VIT HELG

  Det är någonstans i Gävletrakten som hela Världen blir vit. Det är Tony som sitter vid ratten. Jag har rest så mycket med Y-bussen att förarna blir mer som vänner än bara bekanta.

Mot Jättendal. Cornelia, Felix och jag

Ett foto publicerat av Täppas Fogelberg (@blindfotografen)

  Felix, Cornelia och jag sitter bänkade bak i bussen och sent på kvällen blir vi avsläppta vid Sandbäcken, tar på oss reflexgrejor och påbörjar vandringen i mot skogen. E4-bruset tonar ned i bakgrunden och strax är det tyst. Tyst och vitt, ja egentligen kolmörkt.

  Lördag och jag går runt byn, känner efter små snöplogskanter med käppen medan snön sävligt faller. Det är magiskt med första snön, alla ljud blir som sagor och ingenting är som förr.

felix-lasagne

  Under lördagseftermiddagen anländer TullaMaja med Hjördis och några timmar senare hämtar hon Lars vid tåget i Gnarp. Felix gör en stor Lasagne och nu börjar köket, det som varit så tyst en tid, att leva.

jag-felix-lars-och-tullamaja

  Vi pratar, äter och i bakgrunden hörs Hjördis pyssla  på med sina 6-årsgrejor.

  Det är en dag kvar, söndagen, innan jag börjar med  en ny ”Ring P1” igen. Maten, knastret från vedspisen och diskussioner om högt och lågt, allt från Donald Trumps, sluga säger någon, blick, över vad som egentligen är Svenska traditioner till skillnaden i uppståndelse om man eldade upp en Koran jämfört med en Bibel.

Söndag: Försöker ta en promenad men vimlar bort mig bland all snö. Den vräker ned och lika bra att jag håller mig i köket.

cornelia-sitter-och-laser

  Eldar i vedspisen, Felix vispar ihop en våffelsmet och Cornelia sitter i fåtöljen och läser ”Dubbelgångaren” av Dostojevskij.

  Rufus går inte ut han heller.

En tanke om ”EN VIT HELG”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.