NATTLIGT BESÖK

  Det är en perfekt vinterdag, vindstilla, kanske -5 och jag försöker orientera mig i denna nya värld, utrustad med snöplogkanter och helt nya förutsättningar för en person som läser marken med käpp.

Erik, den nyblivne körkortsinnehavaren dyker upp med sin flickvän Nathalia och pappa. Han visar intresse för vår bil och Nilas har sagt, han som är bilmekaniker borde ju veta, att jag skulle kunna få några tusenlappar för denna inte helt nya men väl fungerande bil.

Anders kommer också. Han hjälper mig skotta fram en gång till veden och han rotar även fram vinterdäcken. Han är världens bästa granne.

”Du har haft nattligt besök” upplyser han.

”????”

”Du har haft fyra Rådjur som ätit äpplen från träden.” Han läser spåren i snön.

Vad kul att äpplena kommer till nytta.

Jag bär in ett par korgar spisved. Anders ger sig av och Erik och Co bänkar sig vid köksbordet och jag gör kaffe medan de tar fram färska bullar och en burk pepparkakor.

Jag berättar om mitt nuvarande predikament och Nathalia föreslår att jag ska skriva en bok. Ingen dum idé.

När alla har åkt fortsätter jag att läsa ”Miniatyrmakaren” av Jessie Burton, ytterligare ett tips från min nya bokvän Maria i Karlstad. 1600-tal i Amsterdam och någonting säger mig att Jan Guillou skulle kategorisera boken som en ”Pigroman” men det struntar jag i och sugs allt djupare in i berättelsen.

Och så är jag så glad att Rådjuren kommer och äter av äpplena, och inte minst, över att vinden mojnat då det blåser rätt igenom sådana här gamla trähus.

5 tankar om ”NATTLIGT BESÖK”

    1. Hej Leo!
      Maria i Karlstad. Det är väl så att hon nosat upp min blogg eftersom jag ofta skriver om böcker och så tog hon kontakt. Nu är hon min hovleverantör av boktips. Och det gäller ljudböcker som inte
      säljs i bokhandeln eller nås via Storytell. Det finns ett jättebibliotek med inlästa böcker för oss som är ”Funktionsvarierade”, det senaste löjliga ordet för t.ex. Blind, och där jag kan ladda ned direkt i min iphone.
      Hoppas du har det bra där på Vargön!
      Hej från
      Täppas

  1. Vad bra att rådjuren fick sig ett skrovmål. Äpplen som är så goda!
    Förresten fick du sälja bilen? Önskar dig en skön söndag och att solen skiner på dig. Här är soligt och fint idag.
    Hej från Ulla H

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.