BRODDVÄDER

  Hela världen, alltså lokalt över Jättendals socken, är överdragen med en hinna av is och utan broddar skulle det gå käpprätt (oavsiktlig blindvits) åt helvete.

Solen skiner men så svagt, det är -8, att man bara förnimmer dess existens. Alla jag möter, som är ute på lördagspromenad, har broddar som gör att deras steg hörs som ett knaprande på pepparkakor.

broddar

I Rammhansbacken, den som stiger förbi Stefan Hanssons gård, möter jag Tony. Han är ute med barnvagn, sovande baby och en ljudbok på gång. Den här gången är det en biografi om Elon Musk, han med elbilen Tesla och visioner om Marsresor, ett slags elbilen Steve Jobs, och Tony tipsar om att det finns en ny Lee Child, ”Night School” färdig att ladda ned.

Vilket påminner mig om att fortsätta med planerandet av ”Fogelbergs Ljudbokspod” som TullaMaja, producent Pether Öhlén, tekniker Peter Wallgren  och jag ska spela in på torsdag.

Längs Åvägen, mellan G:a Riks 13 och järnvägen möter jag ett sällskap muntra damer bl.a. Kristina Bäckman. Alla tre har broddar.

promedvag

Fortsätter hemåt, något kall om tårna, och funderar på om jag törs be Kerstin Eriksson, vår f.d. granne, att sticka mig ett par yllesockor.

En tanke om ”BRODDVÄDER”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.