KAOS ÄR GRANNE MED BRONS

Jag har förberett Felix, som hjälper mig att via T-banan transportera min senaste skapelse, den är i vax men ska gjutas till brons, på att det råder en riktig villervalla i Adrians Bronsgjuteri. Det är inklämt under ett parkeringshus i Tensta och Adrian är vänlig, snacksalig och tar hand om mitt, ska vi säga, Fogelbad.

”Det blir färdigt om en eller sex månader, vad vet jag” säger Adrian, tar en klunk Folköl och tänder en cigarett. När vi går vidare för att äta lunch på ”Punjab Masala” säger Felix imponerat att han aldrig tidigare skådat ett sådant kaos som det i Adrians verkstad. Ändå vet han precis var han har allting. Det är en ordning som passar honom.

 

Det finns inget Indiskt krimskrams på väggarna inne i den Indiska krogen, allt är enkelt men maten Himmelsk.

En Chicken Vindalo för mig och någon annan sorts kyckling för Felix, varsitt nygräddat Nanbröd, en Mango Lassi för Felix och en Fanta för mig. Massor med grönsaker, ris och kyckling. Hela klabbet för 220:- och vi rullar ut medan vi diskret rapar Kardemumma.

En tanke om ”KAOS ÄR GRANNE MED BRONS”

  1. Fantastiskt ställe:-), vilka spännande miljöer du besöker! Kaos är granne med brons eller Gud men han har nog helt ordning på insidan. Tänk vilket kaos det skulle bli om någon städade:-).

    Låter gott med restaurangbesöket, tyvärr har jag aldrig varit i Tensta, måste erkänna att jag aldrig varit i några av de mest omtalade orterna som omger Stockholm. Men i Södertälje som jag tycker är riktigt mysigt och så vackert vid vatten. Det har fått oförtjänt dåligt rykte i alla fall när man numera kan läsa att det är Solna som är den värsta platsen i Sverige och t o m slår Malmö med hästlängder, ja om det inte är alternativa fakta:-). Kom lite långt ifrån bronset, spännande det du gör tycker jag. Lycka till Täppas!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.