PRATDAG

  Janne Eidvall plockar upp mig vid porten på Skomakargatan prick 08.00. Susar längs Hornsgatan och av någon anledning kommer vi in på alla som seglat vidare den här Vintern. Sven-Erik Magnusson, Gösta Ekman och så den där författaren, vänta, vad var det nu han hette.

  Det verkar hopplöst och medan Janne börjar prata om andra saker kan jag inte komma vidare. Vad hette karlen, jag minns ju många av boktitlarna.

  Janne säger något om namedropping/skitsnack som han just läst i en bok av Tage Danielsson men jag lyssnar förstrött medan jag rabblar alfabetet i hjärnan.

”Det är något i stil med Torsten Ljungkvist” försöker jag.

Torgny Lindgren!” Janne slår en trumvirvel mot ratten.

  Sedan kan jag ta in hans struntprats/namedroppingrolighet:

”Godkväll på dig själv du, som Jarl Kulle sa till mig härom kvällen på Operabaren”.

  Jag älskar att åka bil med Janne och när vi kommer fram till Hagabergs Folkhögskola i Södetälje brer han mig ett par mackor och ställer fram en kopp kaffe.

   Dags för föreläsning. Det är en grupp synskadade som kommit långt i sin utveckling. Vi pratar om acceptansen som nyckeln till ett vidare, sannare och bättre liv.

  Det blir ett samtal mellan hjärtan, allt är så nära.

  Äter jättegod Kålpudding och tar mig tillbaka till Stockholm och dagens andra föreläsning.

 Från en modern och praktisk Folkhögskola i Södertälje till Läkarsällskapets imposanta fastighet på Klar Östra Kyrkogata 10 där jag ska tala inför Kronprinsessan Margaretas Arbetsnämnd för Synskadade, startades 1917 av handlingskraftiga kvinnor. Innan mitt prat talar snustorra forskare om olika rön och jag undrar i mitt stilla sinne om jag är relevant i sammanhanget.

  Jag är ju blind och befinner mig på verkstadsgolvet, om man säger så.

  Det hela går dock väldigt bra, passar på att visa några Bronsgrejor och efteråt får jag en chokladask varpå det blir fotosession i trapphuset.

”Det är ett sådant fantastiskt ljus här” säger bland annat Anna, präst i Umeå som jag träffat tidigare, vi har hur trevligt som helst.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.