SITTER RUNT EN ELD

Hur svårt kan det vara? Inte särskilt. Vi samlas i försommarkvällen, som ännu är varm, och går i samlad tropp ned mot Vadeån.

Det är SNF Nordanstig som anordnar en liten kvällspromenad, den kallas visst för ”Nattvandring”, och efter att i åns strandbrink svarat på några frågor samlas vi runt en eld, grillar korv, dricker kaffe och äter Wienerbröd.

Det är Maria, René, Tomas, Ulla, Erling, jag och hon Enros m.fl. Frågorna är svåra och det är bara de mest inbitna naturnördarna som kommer ens i närheten av de rätta svaren.

Varför kom jag inte ihåg ”Kabeleka”? Maria beskrev ju bilden och i mitt inre ringde klockor men inte kom jag ihåg namnet, bara att Mamma sa att vi inte kunde ha den inne, den luktar så illa, när jag stolt kom med en liten bukett.

Sedan började vi prata om böcker. Det började med att René berättade att hon blivit helt fångas av ”Mästaren och Margarita”, ett tips från TullaMajas och min Ljudbokspodd, och sedan bara fortsatte det.

När solen skymdes av moln kom kvällskylan smygande, vi bröt upp, for hem och tog en varm dusch. Men kläderna och håret fortsatte att lukta vedrök.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.