SKÖRDEAUKTION

Igår var det jag som höll låda i Mjölby men idag, söndag, kan jag, tillsammans med Maria, sitta lugnt i kyrkbänken,och lyssna på Bengt Viklund när han kör Högmässan i Gnarps Kyrka.

Egentligen har vi nog mest kommit för Skördeauktionen som ska följa Högmässan men Bengts show är inga dåliga grejor.Med en bra organist och en kyrkokör håller han igång så att de församlade kommer i stämning. Alla är inkluderade, och det är inte bara tre äldre damer på första bänk som lyssnar, utan en samling på minst 70 personer.

Efteråt dricker vi kaffe och äter bullar samt toscakaka i bänken där vi sitter.

Bengt sadlar om från Präst till auktionist och som klubba har han en sopkvast. Det är mycket skratt och gott humör. Alla älskar Bengt.
Vips har vi ropat in äpplen, honung, ägg och torkade linblommor.

3 tankar om ”SKÖRDEAUKTION”

  1. Låter som en trevlig dag! Roligt med auktion! Jag är äppelfantast och mycket engagerad i matsvinnet men är förvånad över att inte fler kommuner tar efter Strängnäs ”framgångssaga” angående äpplen. Läs med fördel DN-artiklarna på Äpplets dags hemsida. Jag har försökt engagera Linköping men det går trögt… 🙁 /Ann

    1. ”Matminnet” är toppen. Man kan äta annat än halvfabrikat och ett äpple om dagen är bra. Det håller doktorn borta, bara man prickar rätt.
      Hej från Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.