JORDBRUKSVERKET ANFALLER

Det är fredag och ”bara ” +15. Varje morgon den här sommaren har värmen träffat en som en smäll men nu förefaller saker och ting mer normala.

Med tropikvärmen rycks även ledigheten ur min hand likt en leksak som en betydligt starkare unge vill åt. På måndag börjar en period Ring P1 och då blir det andra bullar.

Vad kan tänkas komma upp i luften? Arbetsmarknadsministerns eventuella skuld? Nej, det är ju gammalt. Kanske får vi tillfälle att damma av någon klassiker; vargar, elöverkänslighet eller jordens nära förestående undergång.

Själv skulle jag vilja anmäla vår katt till Jordbruksverket. Den äter levande råttor och möss så det bokstavligen knakar. Jag vet att förbudet gäller när det handlar om att mata en orm med en mus som inte kan komma undan, men jag lovar; ingen mus klarar sig helskinnad från vår sataniska katt.

Hur går det med den traditionella Anglingen på Långfredagsmorgonen? Bra förmodligen. I alla fall för alla utom de levande agn som anglarna sätter på krokarna och för gäddorna som kommer att sluka dessa fällor och sedan ligga i dödsryckningar på den vårmjuka isen.

Vidare skulle jag vilja anmäla skådespelaren Krister Henriksson, men jag antar att brottet sedan länge är preskriberat, för det som han och hans bror gjorde under uppväxten i Roslagen. Han berättade en gång för mig att han och hans bror brukade rycka vingarna av levande flugor och sedan låta dessa vinglösa stackare promenera omkring på pojkarnas erigerade ollon.

Detta hände sig långt före Hembion med 6-kanalig superstereo och folk fick roa sig bäst de kunde. Inte heller fanns det ett Jordbruksverk som anföll fattiga syndare.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.