KEBNEKAISE 2104 METER ÖVER HAVET

Himlen har rätat på sig och flugit upp dit den hör hemma. Solen slickar E4 som en Lakritsvaniljpinne beströdd med husbilar, långtradare och andra fordon. Dagens Ring P1-Sändning var väl som den var d.v.s. från fnoskig till djupt seriös. Den där unika blandningen som somliga älskar och som får andra att vilja kräkas. Ingen berättar vad som är vad och lyssnaren får tänka själv = respekt.

Tillbaka i byn kommer Birgitta och hämtar mig och vi rullar mot Fiskeläget Hårte vid kusten och hennes och Sivert sjöbod. En trång trappa upp till kök och kammare och i bottenplanet en båt som hänger i rep och taljor över vattnet. Om James Bond varit där hade han fått ett oväntat besök av illasinnade, hissat ned farkosten till vattenytan och hoppat i och sprutat ut över Hårtefjärden som en arg insekt mellan två måsvingar av vitt svallvatten.

Sivert har lite problem med trappen men ska snart operera sin ena höftled och ingen tänker hoppa i en båt och fly. Vi ska dricka kaffe.

Birgitta har gjort små bakelser av sockerkaka, Lemon Curd, vispgrädde och Röda Vinbär och Siverts yngsta dotter dyker också upp. Vi pratar om ditten och datten och om det finns något jag älskar så är det detta. Att sitta i deras sjöbod, fika och gaffla lite.

Vi kommer in på Kebnekaise och hur högt det är. Ingen är säker och det finns ingen dator att Googla på. Jag föreslår, dumma jag, att vi ska slå vad om en Triss-lott och Siverts dotter vinner för hon kommer närmast.

Kebnekaise är 2104 meter över havet.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.