FLUGORNAS HERRE

Satt vid havet och fikade igår kväll. Det var Björn och jag. Måsarna skrek och någonstans var det någon som inte kunde låta hammaren ligga. Det luktade Östersjö, alltså en nära-havet-upplevelse men verkligen inte som vid Västerhavet, och vi talade om det absoluta behovet av att äta riktiga flodkräftor. Vi drog upp vissa planer och skrapade under tiden några Trisslotter. Det var bara skit med de där lotterna.

Så kom dimman rullande in från havet. Björn beskrev den som klassisk fetvadd och snart var vi helt ingeggade i dimma. Jag plockade stora dimtussar från huvudet och skavde bort ännu mer från kavajärmarna. Det var ingen idé. Det var dimman eller vi och det var hel klart dimman som vann med 17-0.

Björn som var klädd som Angus Young i AC/DC d.v.s. i kortärmad skjorta och började hacka tänder men själv var jag klädd som en Brittisk Lord och tog det hela med jämnmod. Vi for tillbaka inåt land till vår by och där var det dimfritt. Det där med att bo nära havet har aldrig varit min grej.

Vaknade av att en miljard flugor invaderat huset. De är överallt och det krävs ingen större fantasi för att tänka sig var de promenerat innan de kliver omkring på min kropp.´Det är rätt äckligt men jag tänker anlägga en Buddhistisk hållning istället för att anställa massavrättning.

Apropå ingenting alls. Sverigedemokraterna: Är inte ordet och vad det står för en paradox? Demokrati är väl tänkt att gälla alla oavsett hudfärg, härkomst etc.

8 tankar om ”FLUGORNAS HERRE”

  1. Nej, Täppas. Där har du fel. Du tänker fel nu. Sverigedemokraterna är ingen paradox utan betyder just det. Demokrati fast för svenskar på svenskars vis. Självgoda som vi är så betyder demokrati något annat i Sverige än för övriga länder. Det är ju bara vi som är ”goda människor” som har förstått. Jag är inte rasist bara min unge inte gifter sig med någon blatte, eller bara de inte flyttar in alltför många i mitt kvarter osv osv. Och så förfasar vi oss över alla andra länder där de är så dumma mot flyktingar och invandrare. Eller så slår det över åt andra hållet. Vi tolererar vad fanken som helst bara för att vi inte ska uppfattas som de rasister många av oss är. Nej, är det en korkad människa eller en korkad ide`så är det det, oavsett om det är svart, gult, rött eller vitt. En vän till mig är tysk och kör taxi. Han berättar att folk stoppar in huvudet i bilen för att kolla om det är en blatte bakom ratten eller inte. Är det det så tar vi en annan taxi. De hör på brytningen att min vän kommer från Tyskland och pratar uppriktigt om hur mycket Hitler gjorde som var bra och om blattarnas tillkortakommanden mm. Skrämmande!! Min vän, som inte håller med, förundras över svenskarnas inställning. Alltså, jag fattar inte. Jag får inte in i huvudet hur folk tänker, eller inte tänker. Är evigt tacksam att jag har ett arbete där vi är många olika nationaliteter som samsas och det uppstår kulturkrockar, missförstånd och annat kul. Och som sagt, är någon dum i huvudet så är han/hon det, oavsett vilket land man kommer ifrån, det har jag också lärt mig på mitt jobb.

  2. Jovisst.
    Demokrati för alla som ställer upp på att det finns spelregler och skyldigheter, och inte bara rättigheter. Jag tycker många, MÅNGA nysvenskar verkar ha stora problem att acceptera det.
    Det är som en anställningsintervju på ett företag, man tar inte in folk som inte ens ger SKEN av att kunna göra ett bra jobb.
    Sverige är inte ett idéexperiment, inte ett socialistiskt Shangri-La, utan ett företag och en farkost som ska hållas flytande.
    Man kan på ett fartyg inte ha folk ombord som konsekvent vägrar erkänna gruppens rätt framför individens. Om 1 miljon människor säger att du har fel, då har du med all sannolikhet inte ens lite rätt, utan du har FEL. Och även om du har rätt så måste du böja dig för majoriteten.
    Då får man ta skeden i vacker hand eller hoppa överbord.
    Du håller säkert inte med Täppas, jag tror att du är ingjuten i ett vänsteridealens betongmasoleum, som inga nya tider förmår slå ens en flisa ur.
    Jag är själv 38 år gammal och har alltså levt de år av mitt liv då en människa förändras och påverkas som mest, under den tid då Sverige etniskt och kulturellt också förändrats som mest – sannolikt mer än det någonsin kommer att göra igen under Sveriges existens.
    Jag gick med öppet sinne och en naiv, typiskt svensk, godtrogen syn på livet in i 90-talet, och kom två decennier senare ut som en besviken, härdad och hårdnad vuxen person. Min främlingsvänlighet som 18-åring har bytts i dess motsatts, och jag ber inte ens längre om ursäkt för det, därför att det inte är jag själv som åstadkommit den förändringen. Jag har läst de stora humanisterna och fredsförespråkarna, tänkt på religioner och meningen med vår värld, våra liv, vår död. Alltid talat förlåtande, alltid handlat försonande. Men inget kunde skydda mig från det svek socialdemokraterna utsatt Sverige för : Att ha förändrat landet – städer, småorter, landsbygd – i grunden, för all framtid, utan att mannen på gatan fick säga vad HAN tyckte.
    Nu står ni där – jag dristar mig att sluta också dig Täppas till den skara som trodde att detta var en bra idé – med oss kanske ett par miljoner RIKTIGT förbannade medborgare som har slut på humanistiskt bränsle i tanken. För oss återstår bara hårdare tag; restriktioner i individens frihet; ingen nåd given ingen nåd visad; ingen andra chans; inga diskussioner; inga ursäkter. Vi har helt enkelt fått nog, och vi vill ha tillbaka det Sverige som gått förlorat. Be till Gud att det inte är för sent, för då ska det som återstår gå under i eld, rök och klagan.
    Sköt om dig min vän.

    1. Bäste Anonyme 38-åriga Tänkare!

      Det är väl inte bara Sverige som förändrats. Hela världen har genomgått kraftiga konvulsioner sedan Per Albin och gänget skapade det Svenska Folkhemmet. Det går inte att mura in Sverige och längta efter svunna tider.

      För övrigt anser jag att alla som bor i just det här landet ska följa de lagar och regler som gäller här. Alla bör göra så gott de kan.

      Om sedan några väljer att gå i Fredagsbönen istället för i Högmässan spelar väl ingen roll? Vad man ställer på sitt privata bord att äta är också den enskildes val.

      Det finns för den del ingen anledning att bli bitter och utnämna invandrarna till Folkhemmets fiender nummer ett.

      1. Tack för ditt svar, Täppas!

        ”Bäste Tänkare”?
        Hm, jag anar en avsedd ironi.

        Orkar du med ännu en lång kommentar?

        Jag känner mig inte bitter; det är man väl när man dragit sig undan kampen och sitter och mumlar för sig själv.

        Jag och många andra är bara missnöjda, och politik är alltid baserat på ett visst mått av missnöje, så det är väl bra för engagemanget för vårt land.

        Problemet är varken fredagsböner eller halalslaktat kött på bordet.
        Jag äter också pizza, de turkiskättade kåldolmarna, och kan tänka mig att bli vårdad av en somalier på ålderdomen – som du nämnde i ditt radioprogram.
        Jag besöker gärna andra länder samt har buddhafigurer i bokhyllan.
        Klichéerna ställs mot varandra, både som argument och kulturfenomen.

        Man är nödvändigtvis heller inte rasist för att man är kritisk till massinvandringen, liksom man inte per automatik önskar sig arbetsläger i Norrland bara för att man är kommunist.

        Folkhemmet finns inte längre, det trodde jag du märkt.
        Ett hem är inte ett riktigt ”hem” om det jäser av inre motsättningar och splittring, och upplevs som en otrygg plats att befinna sig på.

        Är de miljoner människor i Sverige som delar min åsikt endast ondskefulla galningar och rabiata våldshetsare, som bara representerar en olycklig avvikelse från den EGENTLIGA allmänna åsikten?

        Liksom man försvarar de svenskhatande invandrarna i förorterna med att miljön gjort dem sådana, måste samma gälla för min sort.

        Alltså rev det socialdemokratiska styret Folkhemmet genom att ha öppna dörrar mot omvärlden.
        Vi har upplevt en kulturkollision, reaktioner på den följer.

        Det finns i din generation en viss naivitet bevarad som inte är oss något yngre förunnad, av skäl som jag nämnde i min tidigare kommentar.

        Jag har närstående som är poliser och som har daglig kontakt med invandrare i problemområden.
        Dessa poliser är allvarligt skakade över den brist på respekt som invandrare visar det svenska rättssamhället, de svenska kvinnorna, de svenska ungdomarna och det svenska sättet att leva – de hatar kort sagt allt vad Sverige står för.
        Man vill råna, misshandla och våldta svenskar och inget annat än svenskar, just för att de ser ut som och beter sig som svenskar.
        Polisen pratar om hatbrott mot etniska svenskar.
        Dessa attityder möter de aldrig, aldrig hos ”vanliga” svenskar. Det är ett invandrarfenomen.
        Då är det lätt att slå fast att vi har ett invandrarproblem i Sverige.
        Du verkar inte ha upplevt detta Täppas, liksom de flesta i din generation verkar det som.
        Det är DEN delen av invandringsproblematiken som vanligt folk nu ilsknat till på.
        Vi öppnade dörren, sa ”kom in, kom in i vårt Folkhem”, de steg in och spottade oss i ansiktet.
        Det är dom invandrarna som är ett major problem i Sverige.
        Vi har dom mitt ibland oss, dom blir bara fler, dom försvinner inte.
        Jag accepterar det inte.

        Den ökade främlingsfientligheten är ett symptom, inte en sjukdom.
        Men du vill inte ta reda på vad sjukdomen kommer av, du precis som många andra av mediaintelligentian sätter avvärjande upp handen och skriker ”rasist”!

        Sverige bör kunna vara mångkulturellt i framtiden, men förändringen måste ske varsamt!
        Så har inte skett, och man kan bara hoppas att allt inte kommer att ta ända i förskräckelse nu.
        Tiden uppvisar likheter med den anda som svepte över Europa på 30-talet: Ekonomisk kollaps; massarbetslöshet; stegrad ilska riktad mot makthavare; förkastande av humanistiska handlingsvägar; rop på att återupprätta gamla värden; uppflammande motvilja mot främmande element i samhället etc.

        Det är hela katalogen, förutom krigshetsande nationalism Europeiska nationer emellan.

        Socialdemokraterna raserade folkhemmet.
        Först byggde de upp det, och sedan raserade de det.
        Jag hoppas ändå människokärleken kan lösa de problem vi dragit på oss.

        Ha en en fin dag Täppas, kanske du har det lika blött som det idag är i Gävle.

        1. Hej!

          Du får gärna kalla mig naiv men stoppa inte in mig i något fack där jag inte hör hemma. Politiskt sett är jag nog en vilde.

          Det är bara det att jag tror på demokratin och vidare att invandrare per definition inte är genetiskt onda varelser.

          Du har en vän som är polis. En av mina bästa vänner är plit på ett fängelse och hon har ändå inte blivit främlingsfientlig. Är det för att hon är urbota naiv. Nej jag tror snarare på att hon är mycket genomtänkt och reflekterande.

          Jag var för övrigt inte ironisk när jag kallade dig tänkare. Jag respekterar människor som funderar.

          Men jag begriper fortfarande inte vad som är bärande i ditt åsiktspaket?

          Och jag hävdar fortfarande att om man bor i Sverige ska man följa de lagar och regler som gäller här.

          Hej från Täppas

  3. Jag tror inte att man automatiskt är rasist för att man tycker att invandringen kunde skötts bättre.
    Du skriver att ”de” glömt bort att vi inte har bara rättigheter utan även skyldigheter. Japp! Därför undrar jag hur dina tankar är kring de ”ursvenskar” som tycker att det är ok att andra ska försörja de bara för att de inte vill flytta från sin hemtrakt? Vad har de för skyldigheter? Eller dom som känner sig lite krassliga ibland och tycker att det kan vara skönt att vara sjukskriven några dagar? Eller de som inte ställde upp på att vaccinera mot influensan sig för samhällets bästa?
    Åter till ”invandrarna”: Det kommer att gnisslas tänder och vässas klor ett tag fram över, eftersom vi är ett skede där folkhemmet förändras och sådant är inte alltid lätt. ALLA ska dock följa svenska lagar och regler, inget snack om det. Är du en lagbrytare så är du.
    Sedan kan vi ju faktiskt titta på oss själva när vi är utomlands. Sätter du på dig långärmat och långbyxat när du är i ett muslimskt land? Vilka regler och seder väljer du att avstå ifrån för att du inte tycker att de verkar riktigt bra? Eller för att de inte gäller för dig eftersom du är turist? Nej, livet är inte svart eller vitt.
    Och fördomar har vi alla människor om varandra. Den som säger att den är utan fördomar skulle jag bli väldigt skeptisk mot. Men man kan se dom som fördomar innan man kollat upp hur mycket sanning det ligger i de. När jag var yngre så bodde jag i Holland ett tag. Självklart hade jag provat på hasch för det rökte ju alla i Holland!! Öhh, nej faktiskt inte. Alla mina vänner var typ renlevnadsmänniskor men det trodde inte svenskarna på när jag kom hem. Att titta på sina egna fördomar och skoja med dessa är ju superkul. Det är faktiskt roligt när man är flera nationaliteter och skämtar med varandra om fördomar:)
    Apropå halalslakt; inga djur ska dödas på ett barbariskt sätt! Jag fick inte ihop hur Sverige å ena sidan hade superstränga regler för djur och slakt men plötsligt hade godkänt halalslakt i Sverige. Enligt gammal tradition så sker halalslakt på ett vaket obedövat djur genom att skära halsen av den. I Sverige är det bestämt att halalslakt ska genomföras på ett bedövat medvetslöst djur, så det är inte alls så att det finns andra regler plötsligt. Och som bekant så dödar vi bland annat våra fjäderfän på detta sätt.Bra Sverige att vara konsekvent när det gäller slakten.
    Tack för mig.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.