VILSE

Hågge ställer en låda med 20 kg rensade lingon på köksbordet och så är det inte mer med det. Jo, de ska kokas och hällas upp på burkar.

Ägnar hela kvällen åt att mäta upp lingon, socker och koka och det blir en väldig massa sylt. Drömmer om lingon. Lingon på små ben som jagar mig över en slätt och jag ligger pyrt till.

Vaknar till en otydlig dag med dimma, blåst och en sol som finns där men man vet inte riktigt var. Det står en massa grytor med sylt i köket och jag tar en promenad för att tänka över ett och annat.

Går vilse. Vinden sliter sönder ljuden och jag irrar omkring på okända småvägar men hittar till slut rätt riktning. Det är bra att gå vilse, intalar jag mig själv. Faktum är att det är ytterst lärorikt.

Björn ska komma och hjälpa mig hälla upp sylten på burkar men när jag kommit hem från vilsepromenaden skrider jag till verket. Tänker på att starta en kursverksamhet där kärnan är att hitta sig själv. Jag var borta men hittade mig själv, . Det är en viktig erfarenhet och den borde det gå att tjäna pengar på.

Många människor är vilsna.

Björn dröjer och jag börjar hälla upp sylt i burkar och när han dyker upp är hela klabbet färdigt. Jag är stolt och Björn säger att köket inte ser för jävligt ut. Det är rent och fint och inte lingon och socker överallt.

Han ska bli min kompanjon i ”Hitta sig själv”-kursverksamheten och vi ska bli rika som troll.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.