SÖNDAG PÅ SÖDER

Återkommer till Stockholm med mycket sylt i bagaget. Det är något knas med tåget och jag får åka buss och sitta och vara lite borta på en perrong i Gävle. Träffar några äldre Tågnördar som varit på Järnvägsmuseet och de känner varje konduktör, lok och växel norr om Hallsberg. Dessa gubbar plus sylten gör mig trygg och resan går bra.

Söndag i Stockholm och H och jag går långa promenaden upp mot Ersta, ned mot Hammarbykanalen bort mot Hornstull. Glest med flanörer. Någon flåsar förbi i kortbyxor och iPod. Några Måsar skrattar uppgivet åt hela skiten. Lyckligtvis står inte Monsieur Philippe med sitt Korvrostararrangemang där han brukar stå. Det är bra för jag är skyldig honom 90:-

En annan Korventreprenör, som spelar arabisk knarkpop, säljer mig en Lammkorv med stark Senap och plötsligt kommer Göran Rosenberg med sin fru fram och pratar. Det är sådant som aldrig händer på byvägen i Jättendal.

Han är på topphumör och den inofficiella tävlingen om vem som har den snyggaste frun talar vi inte om men jag vinner den naturligtvis, macho mot macho,med 18-0. Inte heller tar vi upp hans Kolumner i DN som bara blir bättre och bättre.

Bokmässan i Göteborg om två veckor kommer däremot på tal. Jag ska dit och tala så det löddrar om min senaste bok ”Kärlek mellan frysdisken och hundmaten” och Göran ska intervjua Ralph Nader.

Denne konsumentriddare som bildat ett eget parti i USA är ingen som imponerar på Göran. Hade det inte varit för hans lilla men ändå parti i det där ödesdigra valet hade förmodligen inte George W kommit till makten.

Vi hade inte haft Iraq-kriget och en hel del andra obehagliga saker. Men nu är det som det är och Göran ska intervjua Nader offentligt på Mässan i Göteborg om Amerikanens senaste bok. Ett jobb är ett jobb och inför Gud är vi alla Frilansar.

Vi skiljs och går vidare. Båtar pluttrar förbi på kanalen och ikväll blir det Partiledardebatt. Socialdemokraterna uppgraderade Arbetarklassen till Medelklass och den fick Medelklassens livssyn och värderingar. Det är väl inte svårare än så?

Vi går vidare och det känns som om detta kanske är den sista varma söndagen på den här sidan Julafton men Herregud, Indiansommaren kan komma, och hemma i kylskåpet finns det lingonsylt så det räcker och blir över.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.