48 TIMMAR I HIMLEN

Det är fredag och Valkäbblet jäser över alla bräddar, rinner ned på plattan och börjar lukta fan. Jag längtar inte efter en Diktatur men just nu känns den Demokratiska Processen mer som en Reklamkampanj för tvål.

Går till det Kära gamla Gymmet ”World Class” vid Hiltonhotellet nära Slussen , pluggar in lillradion och sätter igång med att ro utav bara helvete.

106,7 Rockklassiker spelar AC/DC och inget annat i 48 timmar. Det är fullständigt ljuvligt och jag höjer volymen till en Nära Smärtgränsupplevelse.

Tänker på den magiska kvällen på Försommaren då yngste sonen K samt mellansonen F och jag var på Stadion tillsammans med ungefär 30.000 andra personer. Först spelade ett fånigt Svenskt band från Göteborg, tror jag, och sångaren skrek mellan varje låt:

”Mår ni bra Stockholm?!”

Vi mådde skit för det var bara urvattnade hårdrockschabloner för hela slanten. Man ville att de skulle återvända till Göteborg på momangen.

En glädjande sak var de där toppnördiga samtalen jag hade med killar som pratade alla möjliga dialekter och visste precis vem som hade mixat tredje spåret på fjärde plattan. Mycket viktigt vetande som är förenande. Det spelar ingen roll var man kommer ifrån eller arbetar med för vi älskar alla denna musik.

Sedan exploderade hela Stadion och AC/DC kom inrullande på ett tåg och Angus Young i sin förtrollande löjliga skoluniform lade upp ett så fett och tätt Riff att man blev lycklig i magen. Det var en makalöst underbart bra konsert. Angus samspelade med publiken och drog ett långt solo där alla 30.000 svarade på varje ton.

Dessa gubbar är lika gamla som jag och de är hur vitala som helst. Det är inspirerande. Fast det kan ju inte vara bra för den där Angus att han röker tre paket cigaretter om dagen. Men något skit måste man hålla på med.

”Det här var den bästa kvällen i mitt liv” sa K när vi kom hem.

När jag rott i 50 minuter och börjar bli skapligt svettig dånar ”Shot down in flames” i mitt huvud men sedan kommer reklamen och Jimmie Åkesson pissar på alltihop genom att med sin genomtrista röst säga att han vill återupprätta Välfärden. Allt är Invandrarnas fel. Jimmie är lika karismatisk som en hundbajs som fastnat på skon.

Då byter jag kanal men återvänder efter några minuter igen då reklamavbrottet är över till AC/DC och Rockklassiker för jag trivs i himlen.

[youtube y55wvdcCJfk nolink]

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.