ONSDAG MITT I LIVET

Laddar (degar i sängen och lyssnar på tal-DN) inför kvällens författarbesök i Sundsvall. Dorotea Bromberg, förläggare och lilla jag , författare, kommer till:

Bokia Vängåvans Bok & Papper AB, Storgatan 22, vid Vängåvan

Klockan 18.30

Hör i DN att Neil Young kommit med en ny skiva ”Le Noice”som verkar vara något alldeles i hästväg. Daniel Lanois har producerat och bara det. Hur ska jag komma över denna skiva? På ett olagligt ”Oh vad jag gillar Piratpartiet”-sätt eller helt enkelt gå och köpa den som en fysisk produkt?

Neil Young har följt mig hela livet. I vågdalar och på toppar. Förra sommaren, eller var det förrförra, ansåg min yngre väninna vid konserten under ”Where the action is” att hela Neil Young-grejen bara var en fråga om ett plågsamt och långdraget Gitarr-runkande. Men det kan hon tycka och jag står för att jag är en Gubbe som älskar Neil Young.

Och så Hanna Hellquists onsdagskrönika på Namn & Nytt i DN. Kanske har jag en patologisk fixering vid henne men jag älskar oftast hennes texter. Förra onsdagen var hon lysande men idag? Tja, flickor som ringer sin mamma varje dag, som väninnor, gör mig misstänksam. Jag skulle aldrig köpa hus, ta bottenlån och söka IKEA-Family-kort med en sådan flicka.

De roligaste flickor som jag känt och känner har alla haft ett mycket komplicerat förhållande till sin mamma. Freud hade rätt på det sättet: Flickor bör revoltera mot sina mödrar och pojkar bör göra processen kort med sina pappor Eller som Jim Morrison i The Doors uttryckte det i, visst var det sången ”The End”:

”Father?”

”Yes son”

”I wanna kill you!”

Och

”Mother?”

”Yes son”

”I wanna fuck you!”

Men det där är riktigt sjukt också. Pojkar ska inte knulla sina mammor.

Vad är Sanningen? Vad är upp och vad är ned?

En sak är säker: Jag ska vara i Sundsvall ikväll tillsammans med Dorran och tåget går 14.30.

[youtube QHFK1yKfiGo nolink] [youtubehq XUGej_ofcAQ nolink]

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.