SOM MAN BÄDDAR FÅR MAN LIGGA

Min WebbMästare/redaktör Hans är hemma med sjukt barn och roar sig med att slänga ut en trål i cyberrymden. Han agnar på sina sökverktyg med mitt namn och ger mig sedan en rapport om sin fångst.

Många arga och gälla små fiskar i nätet han får. Privatpersoner som med hjälp av sin dator spyr galla för att jag i Ring P1 gått till svars när odemokratiska krafter och personer med en föraktfull människosyn ostörda velat lägga ut texten.

Ett och annat ledarstick dyker också upp och särskilt Hanne Kjöller på DN:s ledarredaktion verkar få mord i blicken bara hon hör min röst. Hon beskriver mig som okunnig och tölpaktig. Tack för det.

Senast det namnet var på tapeten var någon gång i våras. K följde mig till Gamla Stans Fisk nere på Munkbrogatan men väntade utanför medan jag gick in för att handla. Han tycker stället suger för inte nog med att det stinker av sillbullar och räkor. Innehavarna är dessutom Hammarbyanhängare.

Själv älskar jag denna butik och går där om det finns pengar i plånboken. Billigt är det inte.

Damen framför mig vid disken vänder sig när Robban morsar på mig. Hon vill handhälsa. Det är Barbro Hedvall, hon som under många år skrivit i DN, på ledarplats.

Sussie, min väninna som är programledare för ”Stil” i P1, har berättat för mig att den här damen är väldigt piffig och ett bra exempel på att även en mogen kvinna kan vara välklädd, och det utan vare sig tunika eller trähalsband. Dessutom har jag hört Barbro Hedvall tusen gånger om i t.ex. ”God morgon Världen” och hon låter alltid klok och sansad.

Jag känner mig som en liten lortig och stammande pojke med trasiga kortbyxor och skrubbsår på knäna när jag står där med hennes svala hand i min.

”Du skriver så bra” försöker jag och tillägger:

”Du är förtroendeingivande på ett sätt som inte är hämmat och det är milsvitt från den där svulstiga Hanne Kjöller”

Robban filéear några abborrar i bakgrunden medan Barbro svarar:

”Ja men är inte Hanne och du ganska lika varandra? Ni slänger ur er lite vad som helst och sedan får ni se vad som händer”

Det är klart att det är så. Hon har rätt igen.

Som man bäddar får man ligga.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.