STORM ÖVER HÄLSINGLAND

Huset är inbäddat i ett oroligt mörker. Det är kväll och höststormen sliter vildsint löven av träden och äppelträdens frukt far all världens väg. Det flapprar i lösa takplåtar och gnäller i väggar som prövas av vinden.

Inne i köket är det varmt och jag äter middag med min gamle hippiepolare S. Vi pratar om stort och smått. Vädret förstås, små krämpor och lite skvaller.

Jag berättar att jag beslutat mig för att bli helnykterist igen för jag kan vara utan alkohol men har svårt att ta två glas vin utan att dricka ett tredje.

S tycker det verkar klokt och sedan frågar han om Bokmässan i Göteborg. Berättar att jag var otidig mot Mark Levengood när jag frågade honom i barmyllret om han inte skulle börja läsa ”Sjörapporten” nu när han både gör krönikor i ”Godmorgon Världen” och har ”Tankar för dagen”?

S säger att han för sin del retar sig på Marcus Birro och att han nu kommit på varför. Han har ingen humor.

Det har däremot Magnus Uggla. Hans ”Uggla i P4” på fredagarna är roligt. Han stärker varumärket för affärsmannen och artisten Uggla så det står härliga till. Det är knappas förenligt med SR:s krav på opartiskhet men mycket är honom förlåtet eftersom han har just humor. Skulle jag göra på samma sätt i P1 skulle jag omedelbart dingla i granskningsnämndens galge. Dessutom finns det inget dolt eller kryptiskt i Magnus Ugglas självförhärligande.

Sedan pratar vi om kattor. S blir mjuk i rösten när han talar om sin katt och min håller sig borta, går i gårdarna och slickar alla skålarna.

Vi dricker kaffe och S tackar för maten och går ut till sin lilla bil och far hemåt.

Stormen håller mig sällskap resten av natten.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.