RAMMSTEIN PÅ BYVÄGEN

Täppas äter kringlaSocialdemokraterna förlorar sin partiledare men i Ring P1 vill många inringande hellre tala om Kungen, monarkin och Meningen med Livet. Skulle alla bitar falla på plats om Kungen blev den nya SAP-ledaren?

Till redaktionskaffet äter vi sockerkringlor.

Åter i byn gör jag en Rammstein längs G:a Riks 13. Det är ljusblå vårkänsla i luften och snön ligger i kanterna som den härskna glassen i en gammal och i frysboxen kvarglömd förpackning. Det enda som fattas är en upprymd koltrast.

Men varför förpestar folk luften genom att elda gammalt papper och sura kläder? Lukten blir allt starkare och när jag passerat järnvägen och gått förbi Monikas Syateljé upptäcker jag att det brinner i min egen bröstficka. Snusnäsduken och öronlapparna är till hälften förkolnade och kavajfodret hänger som sotig spindelväv. Någon (jag)måste ha fumlat med tändstickorna.

Den Tyska orkestern Rammstein brukar också uppträda i brinnande Kavajer men vad jag vet har de aldrig giggat i Jättendal, Hälsingland.

Rammstein

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.