ENSAM RÄVHANE

Parkeringen vid Godtemplarlokalen i Jättendal fylls med bilar och kvällen är vårvinterlik: Stjärnklart och fruset efter dagsmeja och takdropp. Muntra röster studsar mellan bilarna och vid ingången fladdrar marschallers sken runt en röd matta kantad av granris.

”Inga Kändisfotografer” skrockar Björn nöjt.

Det doftar kokkaffe och godmodiga röster sorlar. Det är fullt hus när Riksteatern ger ”Ensam Rävhane” med Göran Forsmark och Ingrid Wallin. Björn och jag får platser rätt långt bak och bredvid mig sitter ryssläraren.

Storyn är mer som ett tillstånd än en berättelse. Medelålders man söker kvinna via Russian Love Line och är bitter över att exfrun blåste honom på 20 000:- för vitvaror. Hon tycker inte att hon är skyldig honom något då hon investerat en massa känslor. Mannens gamla mamma idealiserar sin döda make. Han slog henne och sprängde sig själv i bitar strax innan höskörden men hon minns honom som fin och bra. Så där håller det på.

I Pausen blir det fika med hembakta bullar och jag sitter bredvid Marianne från Gnarp. Det var hon som skötte Frukt & Grönt på ICA Stjärnan innan hon blev pensionär.

I Bilen på väg hem kluckar vi förtjusta över att kunna ta del av en trivsam teaterföreställning bara några hundra meter från våra hus. Och så fika med bröd på det.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.