THE REVENGE OF THE JULKORT

Allt verkade lugnt och fint. Julefriden lägrade sig som ett gipsbandage av traditioner och den allra mest råbarkade kommersialism. Då:

Dagen innan Julafton trillar det in fyra julkort i brevlådan. Helvete också. Dagen före Julafton! Ingen satans chans i världen att skicka tillbaka innan Jul.

Två av korten kom från de adressater/älskade Vänner som jag själv sände kort till; för tre veckor sedan! Nu begriper jag vad detta var karaktärslöst och trygghetsnarkomaniserat. Endast en Idiot (jag) skickar Julkort flera veckor i förväg. Det är ett på det hela taget fegt beteende. Eller?

Äkta julkortskärlek och verklig omsorg visar endast den vilken sänder kort som dunkar in i brevlådan i allra sista sekunden och posten just stänger för jullov.

Men är inte det att spela väldigt högt? Detta handlande, att i sista minuten skicka julkort, måste härröra från den tid då posten kom fram i tid. Alltså är det inga nobla gamblertyper som skickar kort så nära innan Jul.Det är konservativa bakåtsträvare, människor som tror att allt är som förr i tiden. Kanske tror de till och med på Tomten?

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.