NYÅRSAFTON 2010

Somnade med Joseph O´Connors ”Havets Stjärna” som talbok i örat och drömde om människor och natur på (eller heter det i) Irland.Vaknade till P1-morgon och Anna Hernek som talade med Thomas Sjöberg, mannen bakom Kungaboken. Såg honom framför mig så som jag fått honom beskriven: Trång kavaj och dito jeans, skaplig kagge, Boots och bälte i ormskinn, minimal hatt och gula glasögon. En riktigt skön snubbe och hans fru är en raring. Hon arbetar på reklambyrå och på förlagsbjudningar brukar jag gulla med henne medan hennes strängt upptagne make skriver autografer.

Vår förläggare, Kristoffer, bad honom, inför lanseringen av hans bok, att han nog borde klä sig mer som en revisor. Vilket han gjorde men det höll bara i en vecka för sedan var han tillbaka i sin uniform av snajdig kvällstidningsmurvel.

H ställer kaffe och mackor på nattduksbordet och av någon anledning börjar vi tala om ”Kärleksfull vänlighet” som är en Buddistisk meditation ämnad att bl.a. få en att stå ut med jobbiga människor.

Om en person med obearbetade komplex som han eller hon i fråga inte vill eller kan göra något åt men som ändå har dessa som en hemsk andedräkt framför sig, kör bussen man åker med spelar ingen roll. Kör och håll klaffen för vi ska ändå inte gifta oss.

Så långt inga problem men hur hanterar man svåra personligheter som står en nära. H säger att ”Kärleksfull vänlighet” kan vara en väg. Jag säger, eftersom jag alltid måste säga emot, att det finns Buddistisk militär. Ibland behövs en saftig puffra och inget leende skitsnack.

En promenad runt byn senare äter vi mannagrynsgröt (fullkorn) och H refererar till en artikel i LAND. Olika undersökningar visar att intagande av fullkorn minskar en rad hemska sjukdomar.

Greven utbrister:

”Fan vad vi kommer att få äta mycket sågspån framöver” (Sågspån=Fullkorn) och så fortsätter han:

Michelle Obama är ju dum i huvudet som vill förbjuda folk att äta vad de vill och bli feta”.

Han säger inget om Sarah Palin som menar att Fru Obamas kampanj ”Let´s Move”är värsta förtrycket och intrånget i den personliga integriteten.

Man behöver inte vara någon stjärnpsykolog för att begripa var Grevens sko klämmer: Han vill ikväll, när han är själv med sina kamrater, fritt förfoga över den förpackning med småraketer som heter ”Oden”.

Men det blir inget av med det och Michelle Obamas kampanj är precis vad Amerikanerna behöver.

Så det så.

Och Kära Bloggläsare: GOTT NYTT ÅR!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.