FIKA I HUDIKSVALL

Täppas och Bernt ErikssonMåndag efter alla helger åker vi in till Hudiksvall för att äta lunch och fika hos våra gamla grannar. För fyra år sedan tyckte de att de var för gamla för att hålla igång ett stort hus på landet och flyttade in till en praktisk Lägenhet i stan. Ingen snöskottning och om det blir något knas ringer man bara vaktmästaren.

Bernt var min Guru och ledsagare i såväl praktiska som filosofiska spörsmål. Han känner varje sten, vägkrök och åkerlapp i byn. Allt har sin berättelse och alla dessa finns i Bernt.

Täppas och Kerstin ErikssonKerstin är hans fru och hon är grym på att baka. ”Fett chillad” skulle Greven säga.

Nu sitter vi i deras kök, äter Laxpudding och fikar med en massa goda kakor.

Det är varmt, mysigt och gott. Påmind blir man om hur kort livet är och jag är både glad och får en klump i halsen.

2 tankar om ”FIKA I HUDIKSVALL”

  1. Hej Täppas.

    Ja, åldersnoja ja. Eller mer ett vemodigt konstaterande av att saker och ting inte är som det var förut. Jag vet inte vilken dag det var som jag lade märke till att barnen började hantera mig som jag hanterar min mamma, med milt överseende och som en äldre människa. Istället för att vara deras guide i tillvaron och den som höll i rodret så är jag degraderad till en gamling av något slag. Hmm, och jag är ännu inte ens femtio. De håller upp dörrarna på ett annorlunda sätt och bär mina matkassar utan att jag behöver säga till.

    Konstaterade igår när sambon och jag satt i soffan, att nuförtiden pratar man om sex mer än man idkar det. Märkligt! Förut räckte det också att skärpa till sig två veckor så hade jag gått ner mina irriterande kilon och var nöjd med kroppen igen. Nu gäller det bara att mota Olle i grind så att det åtminstone inte blir värre. Jag kan bli uppriktigt sorgsen över förändringarna och vacklar mellan att försöka se nyktert och sakligt på detta, alternativt låtsas att allt är som förut vilket lätt kan bli patetiskt.

  2. hello dear. this is ali from Turkey… I want to ask sth. about Mr. Bernt Eriksson. I think he is my friend from Marmaris / Turkey. I have his old address i think. It is Mossgrand 2 73733 Fagersta / Sweden. Is he the right person or not. Could you please help me at this point

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.