AFTON I GILLESTUGAN

Är det lugnt om jag tar upp det där med att du Klottrade på Riksdagshuset?” undrar jag när Greven strax före 21.00 igår kväll förde mig till Baren/Gillestugan på Köja Fjällhotell och min stundande Föreläsning.

”Måste du?”

”Ja faktiskt” Jag tänker ju att jag inte är den ende människan i Världen som har en nybliven Tonåring.

”Ok” säger Greven ”men du får inte berätta det där med X och absolut inte det där med XX”

”Lovar”

Det är fullt med folk. Mest från hotellet, några från Stugbyar runt omkring och några från Undersåker City. Där är gänget från ”Solsidan” d.v.s. Saltsjöbaden och med  dem den där Ove som är så satans jobbig.

Vidare är det Anne och hennes stora Sällskap. Alla har barn med alla och Anne själv tuffar runt och har antingen en kaffekopp eller ett vinglas i handen. Där är Damerna från Gävle och några andra som alltid brukar vara här denna vecka.

T.ex. christer som är här med sin son. Denne har han med en Tootsie från Ruanda men är för närvarande särbo med en Svensk Generaldirektör för något Verk. Han är väldigt trevlig. Greven och hans kompis alex åker skidor med Christers son. Gävledamerna limmar på Christer eller är det han som limmar på dem? Strunt det samma. Stämningen är generös och öppen.

Innan jag ska prata spelar några killar från Trakten. Min nervositet släpper när jag känner värmen från publiken. De kastar inte ruttna ägg och Tomater. Efteråt kommer flera och frågar:

”Det där med Greven och Grafittin, var det sant?”

”Lika sant som att du och jag står här” De pustar lättade ut för då är det inte bara deras egna barn som ibland har horn och ställer till det. Det bekräftar vad jag tror: Nämligen att om alla håller färgen och bara visar sina ljusa sidor är detta Ångestskapande. Det är alltid bättre att lägga korten, även om de är flottiga och har kaffefläckar, på bordet.

Ja, jag är far till en Klottrare. Och jag är stolt.

Imorgon kommer Fillen. Då ska vi åka på Tur upp bland Fjällen ta mig fan.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.