ENVAR SITT EGET KORS

Vaknar av en hemsk dröm. Befinner mig i Satans Underjordiska Tunnlar jagad av två sinnessjuka tandläkare med ilsket vinande mördarborrar.

Det visar sig vara Daniel & Daniel som går med motorsågen i björkdungen nära Åvägen. Klockan 07.00 på Långfredagen. Vilka hedningar! De borde sitta iklädda svarta och blankslitna kostymer á la Polskt Bondbröllop hemma vid sina köksbord och begrunda Jesus hemska öde. Om de hade någon hut i kroppen skulle de inte ens titta på sina motorsågar.

Greven dammsuger ihärdigt. Han har fått sin käraste ägodel, telefonen, beslagtagen och har tagit på sig en Själens Scoutkostym. På det sättet har han begripit Långfredagsmysteriet; Vem säger att det är så dåligt med att känna skuld? Om ingen kände skuld skulle världen klappa ihop.

En tanke om ”ENVAR SITT EGET KORS”

 1. Endast dårar är ateister. Jag ser att du som många andra tappat greppet i det moderna samhället som urholkat den svenska follksjälen. Materialism och ytlighet i samklang med egocentrering. Kanske är det satans gärning. Är man någorlunda funtad inom pannbenet så är det minsta man är agnostiker!

  Psaltaren, 23 Psalmen

  Den gode herden.

  1. En psalm av David.

  HERREN är min herde, mig skall intet fattas,
  2. han låter mig vila på gröna ängar;
  han för mig till vatten där jag finner ro,
  3. han vederkvicker min själ;
  han leder mig på rätta vägar,
  för sitt namns skull.
  4. Om jag ock vandrar i dödsskuggans dal,
  fruktar jag intet ont,
  ty du är med mig;
  din käpp och stav,
  de trösta mig.

  5. Du bereder för mig ett bord
  i mina ovänners åsyn;
  du smörjer mitt huvud med olja
  och låter min bägare flöda över.
  6. Godhet allenast och nåd skola följa mig
  i alla mina livsdagar,
  och jag skall åter få bo i HERRENS hus,
  evinnerligen!

  Ha nu en riktigt Glad Påsk

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.