OH VAD TREVLIGT!

Nordamerikaner vrålar ”Nice to meet you” och visar tänderna redan innan de vet om mötet kommer att sluta med en katastrof. De tänker positivt.

Precis som George W. Bush gjorde när han ledde USA i krig mot Irak: ”Det bara måste finnas massförstörelsevapen där!”

Inte heller var det någon som reagerade när flera personer som gick på pilotutbildning i USA strax innan millenniumskiftet och 9/11 inte ville lära sig starta eller landa utan bara flyga. Det var ju jättetrevligt att de ville lära sig flyga!

Nordamerikanerna är ett av världens mest blåsta folk. Även Clinton sa åt dem att de är klokast, rikast och i allmänhet bara jättebäst. Han sa inte att landet lånar ofattbara summor för att hålla näsan ovan vattenytan. Lån betalar man imorgon och imorgon är en annan dag. Idag ska vi tänka Ljusa Tankar.

Det menar Barbara Ehrenreich i boken ”Gilla Läget; Hur allt gick åt helvete med positivt tänkande” (Leopard förlag).

Även vi här i Sverige får allt mer lära oss att om man bara Tänker Positivt går allting bra. Tänker man Negativt kan man hamna i en Negativ Spiral och det är mycket dåligt.

Det är fånigt att tänka ”Oj vad sällan de tömmer brevlådorna nu för tiden och inte kommer breven fram följande dag heller”. Då är det betydligt positivare att tänka sig att detta kommer att framkalla ett uppsving för entreprenörer inom brevduvebranchen.

Ungdomsarbetslöshet? Nej det är väl bara för de lata gynnarna att bre lite mackor och ställa sig i en motorvägskorsning och börja kränga.

I morse var det en man , tror det var en Palestinsk serietecknare, som i ”Kulturnytt”, sa att ofta tror människor att sanningen befinner sig mitt mellan två ståndpunkter. Lite si och lite så. Den Gyllene Medelvägen. Ställer man sig i mitten behöver man inte vara rädd för att göra bort sig. Känns positionen obekväm kan den smörjas med positivt tänkande.

Vad den här världen behöver, hävdar Ehrenreich, är Kritiskt Tänkande Individer. Människor som ställer besvärliga frågor och som inte är rädda för jobbiga svar. Glada strutsar kommer inte att leda oss rätt.

Detta tar jag med mig till nästa vecka då jag åter igen kör igång med två veckor Ring P1.

2 tankar om ”OH VAD TREVLIGT!”

  1. Skall vi hoppas att du lyckas reta upp lite mer folk i Sverige i ring P1 nästa vecka då!? 🙂
    Sådant tycker ju många är roligt. Varför tror du att Robert Ascberg gör grannfejden eller det finns talkshow’s som Jerry Springer med intriger och slagsmål på scenen. För att inte tala om övriga världelösa dockusåpor med intriger och bråk. Så jävla sjuk är mänskligheten!

    mvh. Mårten

  2. Lite får du nog hålla med Täppas. Det tråkiga med radio är ju att lyssnarna aldrig får se hur arga vissa blir, där kan ju T-V ha sin afördelar.

    www. youtube.com/watch?v=9vq2r7hPUNo

    Mårten

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.