KAMOUFLAGE

Inför mötet med Grevens rektor och mentor där vissa avigsidor i Grevens studiegång ska behandlas sprutar jag på mig bussigt med rakvatten och kroppsparfym.

Alla män, utom Kjell Lönnå, som badar i herrparfym har enligt mitt tidigare sätt att se på saken något att dölja. Förr trodde jag att den som luktar svett har ärliga uppsåt. Nu vet jag att det bara handlar om dålig hygien.

Säger till mig själv som ett mantra: Jag är ingen usel förälder, jag är ingen usel förälder, jag är ingen usel förälder.

3 tankar om ”KAMOUFLAGE”

  1. Ett tips: anfall är bästa försvar. Skyll på skolan, lärarna och miljön. Tala om att det är bedrövligt att du har lämnat det arma barnet i deras vård och se vad de har åstadkommit: en ligist! Det var inte vad du hade tänkt dig när du valde den skolan. Säg att om det ska bli någon bättring med unge herr Greven så måste de börja jobba på det nu. För trots allt så är det ju så att han tillbringar mer tid i skolan än hemma, så det kan ju inte bero på hemmiljön att det har blivit som det har blivit. Och när han inte är hemma, vilket han oftast inte är eftersom han är tonåring, så beror det ju också på samhället att han är på glid.

    Nu börjar du höja rösten: fråga om det verkligen är din uppgift som synskadad att springa efter en hormonstinn tonåring?! Du har fullt upp med att åka färdtjänst, som alla vet inte fungerar, mellan olika blinddates och andra möten. Sådant kan ta en hel dag. Vill skolan verkligen att du inte ska vara delaktig i samhället på samma villkor som alla andra? Vad skickar det för signaler till Greven?

    Nu börjar du fräsa så att spottet och ”luktagott-vattnet” far vida omkring: och förresten har du själv arbetet som lärare och vet att det inte är svårt att hålla reda på glinen så du förstår inte ens problemet! Är inte lärarna behöriga eller vad?

    Och så slår du näven i bordet, högröd i ansiktet: förresten är modern till Greven psykolog och hon har gjort en fullständig problemanalys av situationen och kommit fram till att det är skolan som brister och inte något annat.

    Därefter stapplar du ut, fullständigt förvirrad och gråtfärdig och säger att du ska ringa skolöverstyrelsen så att de får se om allt går rätt till egentligen på skolan!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.