MIDDAG PÅ VATTNET

I försommarkvällens försonande sammet lägger “m/s Nyköping” ut från Nybrokajen. Bokförlaget Lind & Co bjuder på middag. Författare, förläggare, redaktörer, översättare och marknadsförare sorlar, smuttar och ska strax bänka sig med sillar, lax, svampomelett, gubbröra, viltstek och fruktsallad.

Mannen bakom ”Den motvillige monarkenThomas Sjöberg klappar, från den sekund han kliver ombord, sig på magen och klagar över en svår hunger. Jag frågar honom om de där ”bilderna” finns på riktigt.

”Oja” säger Thomas, ”De kommer att ligga på en Serbisk server i vinter” och tillägger ”Men nu tror jag att jag dör av svält!”.

Jag får sitta mellan två riktigt roliga puddingar: På min ena sida har jag ”HinsehäxanLillemor Östlin som suttit 30 år på kåken och skrivit målande om detta och på den andra sidan Psykoanalytikern Lena Teurnell. Lena kommer tillsammans med en kollega ut med en bok om Narcissism i september.

Skratten och pratet rullar genom salongen och Bengt Eriksson håller ett sådant där kul och fyndigt tacktal som de annars bara höll förr i tiden.

Vi har absolut hur kul som helst.

Lillemor Östlin, Täppas och Lena TeurnellTäppas och Thomas Sjöberg

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.