SOMMARDAG

Svalorna piper fram och tillbaka över en väldig tom blå himmel. Tomt känns det också sedan Greven igår avreste till Gotland och en väninna.

”De har strandtomt och alldeles vid havet har de en Jacuzzi med Discolampor!”

Meddelar han per telefon. Han är entusiastisk men som skeptiker undrar jag hur de egentligen har det med strandskyddet där på Gotland. Den förra Landshövdingen, hon som ville underlätta för rika entreprenörer och fick sparken, kan väl inte ha rört till allting? Greven förefaller i vilket fall nöjd med tillvaron.

Men vad ska vi ta oss till med?

Kerstin, som arbetar på ”Augustas restaurang” vid Yxfabriken i Gränsfors, ringer och bjuder på lunch. Hon har 14 kladdkakor i ugnen men tar sig tid att äta med oss. Brita som basar över serveringen ansluter också och så sitter vi där ute på gården i bruset från ån och har det nästan overkligt bra.

I Yxfabriken smider de allehanda eggverktyg och i Blomkruksfabriken strax intill gör de krukor allt medan ett gäng som deltar i en sommarkurs anlägger en timring. Fåglarna kvittrar obekymrat medan vi äter stek, potatisgratäng och sallad. Till efterrätt blir det sockerkaka med smak av citron, nyplockade jordgubbar och vispgrädde.

YxsmideKrukmakeriKerstin, Täppas och Brita

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.