SOMMARFREDAG

TM lämnar den lilla i vår vård och åker iväg för att intervjua NHL-tvillingarna Sedin i Ö-vik. Det är en underbar känsla att ha ett barnbarn att gulla med. Den lilla tycks trivas. Hon är för liten för att förstå bättre.

Telefonmöte med Tengby och Anna i Göteborg, Matilda i Sundsvall och jag i Jättendal.

Frågade Tomas, sedan vi klarat av formaliteterna med överlämning av Ring P1 från en station till en annan, om han bloggar. Nix, blev svaret. Han tycker inte att hans liv är tillräckligt spännande.

Jag tänker annorlunda. När jag petat en snorkråka ur näsan beskriver jag inte bara denna fylligt i min blogg; Jag ringer också Moderna Museet och kräver att de ska anordna en separatutställning kring min skatt.

Lånar en bilbarnstol och åker till Harmångers Trädgård med Anita och hennes bil. Handlar rabarberplantor och Lavendel för det presentkort jag fick av henne i 60-årsgåva.

Greven piggar upp den lilla med kex och glada tillrop. Greven är mycket barnkär när han sätter den sidan till.

Lunch på Mysiga Måsen i Stocka och det endast ett stenkast från det hus där Anderz Harning växte upp i en nazistsympatiserande familj och med havet gurglande grått där ute under ovädersmoln. Greven klämde en Måsenburgare och vi andra åt Grillspett med flottig potatis. Kött och potatis, no bullshit.

Liten dunar in när vi kommer hem och jag läser/lyssnar på DN. Hanna Hellquist ska göra radio med kändisar vid sitt Värmländska hus. Göra helknasiga grejor och toka till det riktigt.

Sa jag inte att du borde gå i kloster Hanna och tänka över ett och annat?!

Bengt Olsson har en genomlöjlig krönika i På Stan. Han skriver om Gamla Stan och vet nog inte hur han ska förhålla sig. Förlöjligar, gnäller och står i. Mest är han nog bara helt enkelt avundsjuk på oss som faktiskt inte bor på trashiga Söder utan i Gamla Stan.

Det är bra att han bor där vid Urban Deli, Surdegshotell och annat tjafs. Jag vill då inte möta honom i gränderna när jag återvänder i höst.

Lillan ropar mitt namn. Hon ska inte bara få en fjuttig utställning till sin ära. Hon får bli Grevinna af Jättendal.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.