PREMIÄR I MELLANFJÄRDEN

Den Oplockade GåsenRegnet hänger i trädtopparna när Tamara kommer susande ned genom skogarna och plockar upp mig i sin bil. Vi färdas till Mellanfjärden och premiären av ”Den Oplockade Gåsen”, en fars som spelas i Hamnmagasinets Teatersalong strax invid Restaurang Sjömärket.

Gräddan av Nordanstigs Kommuns celebriteter gnider sig mot varandra. Överförfriskade damer klänger på mig som prydnaderna i en julgran och Tamara viskar:

”Jag föredrar stenkastande barn i Palestina framför den här anstormningen.”

Ändå hade inte den värsta trivselterroristen av dem alla ännu anfallit. Men så stod hon där. Glad och sprudlande. Ingen är som denna ljuvliga dam som sjungit 35 år i Operans kör.

Hon brände av en skala och jag sa :

”Hej Inger.”

”Du känner igen mig???!!!!” Kvittrade hon.

”Du har samma utstrålning som ett havererat kärnkraftverk.”

Sådär höll det på. Buffligt men rart.

Salongen var fullsmockad och Tamara och jag var stolta över att vår kollega vid SR Västernorrland, Lars T, var den som lyfte föreställningen till verkliga höjder. Det var en blandning av ”Fawlty Towers” och skruvat relationsdrama. Allt var bra utom slutet. Det var inte tillräckligt lyckligt men kanske ville inte manusförfattaren skriva detta på publikens näsor.

Eva och Tommy Bruzell bjöd flott på restaurangen. Gåslever, Anklår och en god chokladgegga med ”Stampade” jordgubbar.

En lättad ensemble pustade ut, kommunalrådet Eng hade skrapat koskiten från kängorna och höll tal. Han är enligt uppgift den i Nordanstigs Kommun som får ta i de mjuka frågorna. När en Pizzeria invigs i Hassela är det alltid han som tar första tuggan och säger några väl valda. Gåslevern slank ned den med vilket visade att jobbet som toppolitiker i en liten kommun alls inte är någon ”Death Mission”.

Allt som allt en givande afton i Mellanfjärden.
Täppas och TamaraInger, Täppas och Tamara

3 tankar om ”PREMIÄR I MELLANFJÄRDEN”

  1. Att för 19 de året få vara med i Mellanfjärden är fantastiskt. Denna plats är vacker, full av människor med vilja, kunskap framtidstro som är beundransvärd. Tack till Eva, Tommy, Helena, Johan, Sofie, och Lars som tillhör Mellanfjärdens nav. Längtar redan tillbaka. Tack till ER alla. Inte minst Dagmar som alltid funnits i köket. Vid 86 års ålder står hon där och ler när man kommer till frukost. Vilken kvinna.

  2. Jag var också en av de lyckliga som fick uppleva Den oplockade gåsen, gåslevern, Inger, Tamara och Täppas, det var en underbart härlig afton för en samhällsentreprenör, om jag nu får vara så ”stor på mig”!
    Gillade verkligen föreställningen! Ensemblen och hela gänget bakom med Johan, Lina & Co lyckades verkligen med sina uppgifter! Intressant också att få höra Tamaras syn på hur vi marknadsför Sundsvallsregionen. Tack generösa och duktiga Brusells för en toppenkväll!
    Hälsar Ingeli

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.