ETT LITET STEG FÖR MÄNSKLIGHETEN

Men ett stort för mig. Idag är den dag då strumporna åker på igen. Inte sedan Maj månad har jag gått med strumpor i rejäla lågskor.

Kryssar mellan de vattenfyllda vägpottorna (de kallas så eftersom Vägverket skiter i dem) på Riggbacksvägen och när jag lufsar över Bäckmans gårdsplan anropar Löken på det sätt han alltid gör. I denna stund packar han bilen för att åka till Jämtland och jaga älg:

”Tjäna, hur fan äré, grabben?”

Vi pratar en stund. Han berättar att det är fruktansvärt blött, inte bara i Jämtlands skogar utan även här i Jättendals socken.

”Vad Fan, Skräddars har inte kunnat tröska, maskinen sjunker ned i blötjorden”

Åter hemma ringer jag Greven som säger att han efter skolan gått med några andra småkillar och klappat gamla tjejer i 20-25-årsåldern på rumpan och ropat ”MILF! MILF!” (Mother I´d Like to Fuck). En del flickor har blivit så förbannade att de fått jagning längs hela Götgatsbacken. Lyckliga och rödblommiga har pojkarna försvunnit upp mot Mosebacke.

Måste ta honom i örat för detta sexistiska beteende när jag återkommer till stan, funderar jag denna dag då hösten tagit ett avgörande steg.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.