HÖST I HUDIKSVALL

Nu reser några gubbar från Kommunen en bronsstaty/fontän invid Anderz Harnings minnessten utanför Hudiksvalls Museum.

Statyn föreställer Tomas Brolin och Per Johansson. De har byxorna vid knäna och pinkar, beundrande inför varandras storhet, i kors.

De båda har förärats denna hedersbetygelse därför att de lösgjort sig från den huttrande och uppgivna kön framför korvkiosken vid Möljen, tagit några raska kliv ut i stora världen och blivit nationalhelgon. De är världsberömda, i alla fall i Hudiksvall. Tomas Brolin upphöjs för att han så framgångsrikt spelat bollen och Per Johansson för att han minst lika virtuost använt sig av utvecklingsstörda för att tjäna miljoner .

Några kommuninvånare invänder att statyn är väl homoerotisk med sina blottade skinkor men konstnären, Bror-Eric i Bjuråker, menar att ”Könst är Könst”

Sitter i baksätet i Sivert och Birgittas Volvo och dagdrömmer medan vi rullar in i Hudiksvall. Handlar en trave begagnade cd på ”Boa”, AC/DC, Thin Lizzy, Janis Joplin och Simply Red. Sedan äter vi köttbullar med kantarellsås och lingon på Raddios.

Vi pratar om sommaren och de berättar att Sivert, den obotlige romantikern, körde Birgitta till Boden för att visa henne staden där han gjorde rekryten.

Utanför fönstren ligger parkeringsdäcket vid Åhléns öde och Hudiksvall slumrar i sin Törnrosasömn.

Täppas, Sivert och Birgitta

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.