BOKMÄSSAN 2011

”Känner jag någon här?” frågar jag Jullan när vi kommer till GP:s lunch på Liseberg. Det är tjockt av tillresta kulturknuttar av båda könen och hungrigt fotfolk från Göteborgsposten.

”Jamen Jonas Gardell, då?”

”Nej, pappa, tyvärr.” Jullan och jag har lite olika utkiks­- och referenspunkter. Vi sätter oss lite var som helst. Jag hamnar bredvid David Isaacs bror, Esaias, och tvärs över sitter Cecilia Bodström, P1-­chef. Eritrea har Jullan skrivit uppsatser om och Cecilias brorson är en omtalad 20­taggare bland gymnasistflickor i Stockholms innerstad.

Täppas och Esayas Isaac
Jag och Esayas Isaac

Esaias är upprörd över att han blev bortschabblad av Bo Holmström i dagens Ring P1. Han och en diktaturkramare från Eritrea skulle gaffla men det blev just ingenting. Cecilia hade inte hört och visste inte ens att Bo Holmström sysslade med detta istället för att åka på hemlig bingo-­ och mata duvornaresa med Journalist­PRO.

Sveriges Radio på bokmässan
Sveriges Radio på bokmässan

TullaMaja, som just anlänt med Sundsvallståget, ansluter.

Jullan börjar prata med Marie Jungstedt och berättar att hon hade en roll i den Tyska filmatisering som gjordes på ”Kommissarien och Havet”.

TM lyssnar fängslat när hennes lillasyster Jullan ogenerat och som om hon kom direkt från kursen med Unga Entreprenörer ber Marie J. att skriva in Jullans egen rollfigur i nästa bok. Jullan tyckte det var kul och lönsamt att filma. Nu lägger också jag mig i för även jag vill hälsa på Marie Jungstedt. Har läst många av hennes böcker från Gotland men aldrig träffat henne. Hon ger mig en björnkram och säger att så här stod vi och kramades mitt i natten utanför Park Avenue en sen natt under förra bokmässan.

”Du hade din fru med dig tror jag” skrattar Marie. Jullan och TM är häpna. Det var nog Annika från förlaget som skulle leda mig till en taxi den gången och det var också efter de dagarna då jag beslöt mig för att lägga alkoholen på hyllan. Man vill ju kunna minnas att man träffat en sådan charmerande person som Marie Jungstedt.

Täppas signering
Signering

Eftermiddagen förflyter som en bombmatta av ljud och trängsel inne på mässgolvet. Svettigt och trångt. TM och Jullan glider runt i trängseln och jag häckar i Lind & Co:s monter. Försöker känna mig som en författare men det går så där. TM skaffar kultiga seriealbum, Jullan ber en svårt bakis men ändå lika glad Bingo Rimér att hitta en praktikplats och jag gullpratar med Idde Schultz.

Täppas och Idde Schultz
Jag och Idde Schultz

På kvällen äter vi middag på min favoritindier: ”Maharani” på Första Långgatan och somnar utmattade på Star hotell i Majorna. Jullan sitter förstås vaken och arbetar vid datorn.

20110923
Kvällspipa innan sängen

En tanke om ”BOKMÄSSAN 2011”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.