LÖRDAG BOKMÄSSEFÖRMIDDAG

 

”KarinThunberg skriver så himla kul i Svd om den moderna kulturkärringens utseende” säger H när hon väcker mig med ett telefonsamtal. TM skruvar sig i sängen och Jullan sover som en död. ”Mmm” rosslar jag, ”Stötte ihop med henne igår utanför Centralen och då sa hon att här får du en kram av en riktig kulturkärring i cerisefärgade brillor och runda skor”.

Nikke Ström lovar Jullan boende

Frukost med våfflor på hotellet. Spårvagn till var då någonstans? Det är något fel på alltihop. En spårvagn har spårat ur på Avenyn. Vi börjar gå. Svetten lackar.
Någon tilltalar mig. En uteliggare, viskar Jullan.

Kollar in Nikke Ströms skägg

Det är Nikke Ström som spelar bas i Nationalteatern. Han säljer tidningen ”Faktum”. Vi kramar om varandra och han berättar att Ulf Dageby står en bit längre bort och Leif Pagrotsky likaså. Precis som Harald Treutiger. En gubbkampanj för de hemlösa i Göteborg.
”Lundell gick just in i affären här intill för att köpa jeans” säger Nikke som om Ulf Lundell ständigt gick in på den där affären i byxtankar. Jullan som behöver ett boende i Göteborg under oktober erbjuds genast ett rum i Nikkes stora våning vid Järntorget. Själv ska han till Kapstaden för att ordna något.

Vi fortsätter promenaden till nya Hotellet: Gothia Towers och jag gruvar mig för mässgolvet.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.