DYNGASVIN – VATTLÅNG

Kerstin på radion undrar om jag har originalbanden till ”Dyngasvin – Vattlång” kvar?  Hon vill överföra till CD och ge en vän. Vilket guldläge! Jag vill också ha den där serien lyssningsbar och tänk vad skoj att kunna lägga ut på hemsidan så att de som minns denna  hårt  skruvade berättelse kan få lyssna igen.

Efter träningen i Gnarp hjälper Maria  mig att leta: Vi rotar i lagår´n, i stallet och lite här och där på logen.  Lamporna är trasiga och hon lyser med sin mobil. Kanske ligger banden i gammelhuset. Vi hittar inte men Maria lovar att komma tillbaka någon dag då det är ljust och fortsätta sökandet.

Den  skam- och samvetslöse Ludne Konrad Konradsson bekämpade med alla medel den sluge Limpan Limpeborn. Den senare hade en rullstolsburen fru som hette Rulltårtan samt en dottersom gick under namnet Limpsmulan. På gården fanns även den perverse drängen Läder-Sven.

En från en Circus förrymd gorilla söp sig full och våldtog rulltårtan uppe i en björk och när Ludne Konrad Konradsson skulle opereras av specialisten Il Scalpello slog åskan ned och Konrad blev kvinna.

Så där höll det på. Jacob Dahlin som sände serien i ”Galaxen” älskade storyn och jag öste på.

Men var fan är Banden?

Vi måste hitta dem.

Sanningen måste fram!

10 tankar om ”DYNGASVIN – VATTLÅNG”

 1. Dyngasvin-Vattlång! Haha! Hoppas verkligen att du hittar banden. Var det inte där man hade skönhetstävling och ingen vann?
  /Bia

 2. Kan meddela att jag nu har liggande två CD med alla 13 avsnitt av Dyngasvin – Vattlång, digitaliserade från Täppas rullband. Kommer att lägga ut dem inom en snar framtid.

  //Hans, Täppas webbredaktör

 3. Tack, tack, tack å tack!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  Fick igår en plötslig flashback, av ingen anledning alls tror jag, och kände mig tvingad att Googla på LäderSven och Ludne Conrad… och hamnade här. Makalöst!

  Men Mycket Vill Ha Mer… finns möjligtvis oxå Sommar-Soppan på band?

  1. Sommarsoppan?
   Där är det lite besvärligare. Har inga originalband i min ägo. Men givetvis ska jag undersöka saken.
   Har du missat ”Bland råttor, rötägg och Rivjärn” 19 avsnitt kortteater som sändes i p1.

 4. I måndagskväll så grävde jag djupt i minnet för att hitta ett bevingat uttryck eller citat att använda i text. Jag ville inte ha något alldagligt från något av Shakespeares dramer… nej jag behövde något riktigt djupsinnigt, något med udd! Så jag googlade på ”LäderSven” och ”LudneKonrad” och hamnade här till min stora lycka. Det är inte utan en liten tår i ögonvrån som jag återupplever Konradssons och Limpeborns episka maktkamp igen. Tack!

 5. PC: = Peter Carlsson. Ursäkta spamming men sidan var inte riktigt med på noterna när jag försökte kommentera första gången.

  Sommarsoppan… var det inte så att någon slags hajhybrid framavlades här. Kan inte hitta mina gamla C90, hjälp mig att minnas… :mrgreen:

  1. Hej!
   Sommarsoppan. Var det inte en gubbe som hette Björn-Edvin och vars favoritreplik var: Är det Hemglass så skjuter jag!
   Sedan var det en slemmig forskare vid namn Dr. Schönkopf eller likande som utförde snuskiga experiment.
   Faktiskt, jag minns inte mycket mer.

   ”Bland råttor, Rötägg och rivjärn” förekom det en Långtofsad hökörn, en galen frikyrkopastor och preventivmedel för råttor.

   Jaja, det var just nu allt från Minnenas afton

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.