NED LÄNGS AVENYN

Morgonen efter ”Debatt” följer Greven mig ned till en taxi som tar mig till SR/TV-huset i Göteborg. Det luktar riktig hamn på det sätt det gjorde när jag var liten i Gävle. Kryddor, hav, kaffe och olja.

Installeras i en studio på 3:e våningen och Anna kommer med kardemummabullar och kaffe. Linda dyker upp, precis som Ann och Nina. Lotte som jag har i hörlurarna från studion i Sundsvall morrar lite .

Programmet börjar. Det blir prat om en som heter Juholt plus ännu mer om den där personen och vad han haft för sig. Vidare talar vi om journalister och ”Medias” ansvar.

Går med Greven nedför Avenyn. Han imiterar ”Veyron i ottan” och fäller kommentarer om Göteborgarna och deras små egenheter. Han får Göteborgarna i mina öron att framstå som en mycket egendomlig folkspillra på den yttersta kanten av Universum.

Innan Greven avseglar med tåg norrut begrundar vi vår vistelse på Centralens Café. Jullan ansluter. Hon startar sin dator, lotsar mig genom cyberrymden och vaskar fram mängder av Twitter skrivna det senaste dygnet.

För en ovan person framstår regnet av meddelanden likt en ökenhet sandstorm för en Eskimå. Man måste hitta en angelägenhetsgrad för att därefter ta fram kartan och hitta en väg.

Vi köper solrosor och det känns konkret och bra.

Nikkes mamma lagar porterstek och någonstans därute gnisslar en spårvagn.Greven och Täppas
Täppas och Jullan

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.