DET ONDA, DET GODA OCH SJÄLVA ÄLGKÖTTET

Pacifismen har en svår dag när Khadaffis lik bärs runt till allmän beskådan. Aldrig är det så skönt att tillhöra de goda när en buse i världsklass fått bita i gräset.

Lyssnar i följd på två ljudböcker där berättelserna istället får dramatisk färg av jakten på det goda.

De tio härskarnaI ”De tio härskarna” av Christian Mörk, läst lugnt och fint av Torsten Wahlund, har en forskare fått fram ett ris som kan lösa världssvälten. Då en sådan fiffig växt skulle göra fattiga mätta, en hel del krig onödiga och börsklippare fattiga sätts en hänsynslös och från Venedig stammande mördarorganisation på att ta honom av daga.

I ”Den sista goda människan” av A. J. Kazinski, i småfånigt flämtande inläsning av Johan Rabaeus, ritualmördas de 36 godaste av alla goda. Fredsforskare, fredsmäklare och andra som bara vill göra väl dödas på ett märkligt mytiskt Den sista goda människansätt. En knasig polis i Venedig (samma stad igen) kommer detta hemska på spåren men ingen lyssnar utom en excentrisk polis i Köpenhamn. Det är också i den staden som den 36:e av alla världsförbättrare finns som står i tur att få lämna in. Om inte. Och så vidare.

Själv skulle jag bli mycket nöjd om jag idag tillsammans med min kusin Ragna hittar ett bra Älgkött på Hallen

4 tankar om ”DET ONDA, DET GODA OCH SJÄLVA ÄLGKÖTTET”

    1. Hej Leo!
      Det var väldigt snällt skrivet. Jag har faktiskt läst in några av mina egna böcker, i alla fall 3, och den senaste inlästa heter ”Trött, fet & 50” och finns att köpa från förlaget EARBOOKS. Tyvärr har jag ingen liggande hemma. Annars hade du fått den som tack för dina kluriga blogginlägg.
      hej från
      Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.