TRIVSELTERROR

Lasse Johansson intervjuar äldreminister Maria Larsson i ”P1 Morgon”. Han talar om äldre som hittats ensamma, nakna och insmorda med avföring. Hon säger att valmöjligheterna inom äldreomsorgen ökat sedan privata aktörer tagit över från kommunerna.

Varför säger han inte att jo, valfriheten har blivit större om man gillar att ligga naken i bajs. Och; när tänker du avgå?

Är anledningen till att intervjun med Maria Larsson inte kommer någonstans att hennes röst tjocknar av förtrytelse. Som en skuldbeläggande gammal mor får hon den annars orädde och hurtige Lasse Johansson att gå i korgen.

Rattar över till ”SR Metropol”, en station som försöker nå förorten, och hittar statsministern. Han blir storögt och imponerat gull-intervjuad varpå han går ut i Radiohusets hangar och kastar bollar mot en basketkorg.

Ungefär samtidigt blir Håkan Juholt gull-intervjuad i P3:s ”Morgonpasset”. Det blir käckt, varmt och nära. Hemskt.

Hoppar över till Radio Stockholms morgonprogram där Peder Gustafsson och Denis Rudberg gull-intervjuar en Expressen-journalist som heter Niklas Persson. Han började i Blekinge att som 15-åring skriva om sport och nu har han både varit krigsreporter på Balkan och turnerat med Melodifestivalen. Niklas löddrar av förtjusning. Han är så imponerad av sig själv att det skummar ur öronen. Juholt känner han sedan länge. Alla känner alla.

Peder och Denis skrockar med.

Det är en riktigt Becksvart Morgon för DEMOKRATIN.

2 tankar om ”TRIVSELTERROR”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.