THE BEATLES OCH ÄLDREVÅRDEN

BeatlesJerry berättar i telefon, allt medan han går för att släppa in eller ut katten, att han läser ”The Beatles” av Norske Lars Saabye Christensen. Han tycker mycket om boken som inte alls är en musikbiografi utan handlar om några pojkar och deras drömmar i Oslo på 60-talet. Läste den själv för flera år sedan och hamnade i en ljuvlig tidsresa.

Martin Scorsese har gjort en 3,5 timme lång filmdokumentär om George Harrison och när Jullan kommer från London har hon med sig en Fars Dag-present; en T-shirt med ”The Beatles” som tryck på bröstet.

Imorgon ska jag gå på konsert ”The Sisters of Mercy” med min barndomskamrat Gösta. Han upplevde ”The Beatles” vid en alldeles riktig konsert. Det var länge sedan, ja, vi hade knappt hamnat i målbrottet.

Mycket pekar just nu mot ”The Beatles”.

Beatles-t-shirtMats Odell för sin del pekar mot KD-toppen och säger: Jag vill dit.

Om äldrevården ser ut som den nu gör, med KD-Maria Larsson som Äldreminister, hur kommer då framtiden att se ut om Odell petar Hägglund.

Kommer åldringar att auktioneras bort till lägstbjudande?

Och; kommer då ”the Beatles” plötsligt återuppstå från en annan dimension, liksom poppa fram ur en lycklig gas och sjunga ”All you need is Love” varpå gränslös kärlek bryter ned girigheten?

2 tankar om ”THE BEATLES OCH ÄLDREVÅRDEN”

  1. Har du inte varit i Liverpool kan det rekommenderas:-), ta med om du kan hela familjen, det är en härlig stämning där och idag en väldigt modern stad med tjusigt city men med den gamla staden bevarad också. Och all Beatlesstämning som råder med folk från hela världen som vill uppleva den.

  2. All form av vanvård är skamlig. Men äldrevården är knappast bättre förr och definitivt inte under socialdemokratins och vänsterns sista 12 år vid makten. Det är bara media som fokuserar på det nu eftersom det innehåller alla komponenter som Sveriges röda murvlar älskar d.v.s. hjälplösa offer, privatisering och pengar.

    När gamlingarna vanvårdades och ruttnade bort i offentliga sektorn var det inte lika ”sexigt” och framförallt tabu att skriva om det. Ungefär som när de röda murvlarna undvek att skriva om Per-Albin Hanssons s.k. ”andra familj”…

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.